green

joi, 15 martie 2012

Supa de ceapa












Din dorinta de a mai incerca si altceva in afara de clasicele supe, pe care le pregateste si mama de cand se stie, am gasit reteta de supa de ceapa. Ma impiedicasem de multe ori de ea, dar nu am avut niciodata ocazia sa o incerc. Mare pacat! Pe langa faptul ca este cea mai simpla reteta de supa care cred ca exista, in afara de supa instant de la plic, este si foarte gustoasa. Dar nu trebuie sa ma credeti pe cuvant. Va rog sa o incercati, nu va rapeste nici multa energie, nici mult timp.


Tot ce avem nevoie este:

-         3 cepe
-         2 linguri unt
-         ½ lingura faina

          Pentru servit:
-         fie crutoane (varianta preferata de mine)
-         fie felii de paine prajite in unt presarate cu parmezan ras

          Sa incepem treaba. Taiem ceapa felii subtiri si o punem la calit cu untul. Trebuie sa se inmoaie si sa aiba o culoare galbuie, nu trebuie sa se arda.

       Dupa ce s-a inmuiat adaugam faina, incorporam bine si mai tinem cam 1 minut amestecand continuu.

          Stingem cu 2-3 litri de apa, sau chiar supa de pui daca avem (va dati seama ca o sa fie mai gustoasa), amestecand in continuare foarte bine.

         Potrivim de sare si putem adauga un cub de concentrat de pui ca sa fie mai gustoasa (glutamatul bata-l vina). Lasam sa fiarba 15-20 minute la foc incet. La final ceapa o sa fie foarte moale.


        Servim cu crutoane sau prajim felii de paine in unt pe care le punem in farfurie, deasupra supei, si peste care presaram parmezan ras.

          Ma puteti contrazice ca este cea mai usoara reteta de supa? Pregatiti-o si sigur nu o sa ma contraziceti ca este si una foarte gustoasa.






          Spor la bucatarit si la savurat!

Reteta inspirata de Sanda Marin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu