Din dorinta de a mai incerca si altceva in
afara de clasicele supe, pe care le pregateste si mama de cand se stie, am gasit
reteta de supa de ceapa. Ma impiedicasem de multe ori de ea, dar nu am avut
niciodata ocazia sa o incerc. Mare pacat! Pe langa faptul ca este cea mai
simpla reteta de supa care cred ca exista, in afara de supa instant de la plic,
este si foarte gustoasa. Dar nu trebuie sa ma credeti pe cuvant. Va rog sa o
incercati, nu va rapeste nici multa energie, nici mult timp.
Tot ce avem nevoie este:
-
3
cepe
-
2 linguri
unt
-
½ lingura
faina
Pentru
servit:
-
fie
crutoane (varianta preferata de mine)
-
fie
felii de paine prajite in unt presarate cu parmezan ras
Sa
incepem treaba. Taiem ceapa felii subtiri si o punem la calit cu untul. Trebuie
sa se inmoaie si sa aiba o culoare galbuie, nu trebuie sa se arda.
Dupa
ce s-a inmuiat adaugam faina, incorporam bine si mai tinem cam 1 minut
amestecand continuu.
Stingem
cu 2-3 litri de apa, sau chiar supa de pui daca avem (va dati seama ca o sa fie
mai gustoasa), amestecand in continuare foarte bine.
Potrivim
de sare si putem adauga un cub de concentrat de pui ca sa fie mai gustoasa
(glutamatul bata-l vina). Lasam sa fiarba 15-20 minute la foc incet. La final
ceapa o sa fie foarte moale.
Servim
cu crutoane sau prajim felii de paine in unt pe care le punem in farfurie,
deasupra supei, si peste care presaram parmezan ras.
Ma
puteti contrazice ca este cea mai usoara reteta de supa? Pregatiti-o si sigur
nu o sa ma contraziceti ca este si una foarte gustoasa.
Spor
la bucatarit si la savurat!
Reteta inspirata de Sanda Marin
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu