Dupa ce v-am tot rasfatat cu dulciuri este
cazul sa va mai fac pofta si de o mancarica. M-am gandit ca daca tot este post
sa va prezint o mancarica ce poate fi pregatita acum. Noi nu tinem post asa ca
am strecurat acolo niste sunculita taraneasca, dar va garantez ca este le fel
de gustoasa si fara.
Pentru
aceasta mancarica de fasole avem nevoie de:
-
cca 500
gr fasole uscata
-
1-2
morcovi
-
2
cepe mari
-
1
ardei gras
-
o legatura
de marar
-
200-300
gr sunculita taraneasca sau Kaiser
-
cimbru
uscat si/sau leustean uscat
-
boia
de ardei dulce si/sau pasta de tomate
Mai
intai, dupa ce am ales si spalat bine fasolea uscata, o punem la fiert. Dupa ce
a fiert cam 10 minute aruncam apa si punem alta. Lasam alte 10 minute sa fiarba
si schimbam din nou apa. Facem toata chestia asta ca sa nu avem mai tarziu probleme,
daca intelegeti ce vreau sa spun. Cand punem cea de-a treia apa aruncam acolo
si morcovii taiati rondele si o jumatate de ceapa tocata marunt.
Lasam
la foc domol, ca sa nu se sfarme boabele de fasole, pana sunt fierte toate
legumele. Fasolea o putem incerca daca este fiarta luand in lingura un bob si
sufland peste el, daca incepe sa se decojeasca este fiert. Oprim focul si
incepem cea de-a doua operatiune.
Calim
ceapa ramasa, tocata marunt, in ulei. Dupa ce s-a inmuiat punem o lingurita de
boia de ardei dulce si/sau o lingura de pasta de tomate. Acestea au un rol estetic,
de a da o culoare frumoasa mancaricii.
Urmeaza
sa punem si ardeiul gras, taiat in fasii subtiri (eu am ratat, va spun sincer
am uitat sa-i pun, dar norocul meu a fost ca erau congelati deci s-au inmuiat
repede) si il lasam si pe el sa se inmoaie.
Dupa
asta punem si sunculita taraneasca, daca nu facem de post.
Ultima
data adaugam vedeta acestei mancarici, fasolea. O adaugam cu polonicul, din
vasul in care a fiert, in acest fel luam si morcovii cu ceapa, dar si zeama in
care a fiert fasolea. Condimentam cu sare, cimbru si leusteanul uscat si mai
lasam 10-15 minute sa fiarba.
La
final adaugam mararul tocat si oprim focul.
Spor
la bucatarit si la savurat!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu