Pentru ca am descoperit ca fetitei mele ii
plac budincutele am inceput sa incerc mai multe retete. Aceasta este una dintre
ele. Ce este frumos la ea este ca imbinam orezul cu lapte cu fructele, respective
merele, asa ca impuscam doi iepuri dintr-o lovitura. O masa perfecta de seara. Si
pentru ca iese o portie destul de generoasa, ne putem bucura si noi cei mari alaturi
de ei de aceasta gustare placuta.
Avem nevoie de:
-
4
cesti lapte
-
o ceasca
orez
-
o
lingura zahar
-
3 oua
-
3-4
mere
-
unt cat
o nuca si pentru uns forma
-
o
lingura pesmet
Curatam
merele de coaja si le taiem felii subtiri. Eu recomand ca pentru copiii mai
mici sa se rada merele, credeam ca la cuptor se inmoaie, dar au ramas destul de
tari, asa ca nu prea le pot papa. Punem lingura de zahar peste ele si lasam asa
cca ½ ora.
Intre
timp fierbem orezul in lapte. Il lasam sa se raceasca putin si apoi adaugam
cubuletul de unt si galbenusurile. Batem albusurile spuma tare si le adaugam la
compozitia de orez amestecand usor.
Ungem
forma cu unt si o tapetam cu pesmet.
Turnam
o parte din orez, apoi punem un strat de mere, un strat de orez, al doilea de
mere si ultima data din nou orez.
Introducem
la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, timp de 40-50 minute, apoi lasam sa
se racoreasca 10 minute.
Rasturnam
si servim ca atare sau cu sirop de fructe sau dulceata.
Spor
la bucatarit si pofta mare piticilor!
Sursa de inspiratie: Sanda Marin
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu