Stiu ca imi fac aparitia rar pe blog. Greu
cu un bebe mancacios care si la 2 ore cere papica de la mamica si cu o fetita
dulce, dar care dupa ce vine de la gradinita vrea sa stea numai cu mami, sa
citeasca povesti sau sa se plimbe cu ea. Mi-am reluat activitatea in bucatarie,
dar mereu in graba, asa cum se vede din calitatea fotografiilor. Cel mai greu
este sa pun retetele pe blog, cu toata treaba ce implica postarea, din cauza
asta retetele postate sunt mai rare. Gata cu scuzele, oricum nu am asa mult timp la
dispozitie.
Acest tort l-am pregatit pentru masa de
Paste, la care mie mi-a revenit sarcina pregatirii desertului. Este delicios,
racoritor si tocmai bun pentru sezonul asta in care avem capsuni proaspete la
dispozitie.
Ingredientele de care avem nevoie:
Pentru blat:
-
3 oua
-
3
linguri zahar
-
2
plicuri zahar vanilat
-
3
linguri ulei
-
4
linguri faina
- o lingurita
rasa praf de copt
Pentru
crema:
-
450
ml iaurt de capsuni
-
12
linguri zahar
-
3
plicuri gelatina
-
400
ml frisca lichida
-
250
gr capsuni proaspete
Pentru
decor:
-
1
plic tort gelee rosu Dr Oetker
- capsuni
proaspete
-
200
ml frisca lichida
Incepem
pregatirea tortului. Mixam albusurile spuma, adaugam zaharul si zaharul
vanilat, apoi galbenusurile unul cate unul, uleiul in fir subtire, iar la final
faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor.
Turnam
compozitia intr-o tava rotunda cu diametrul de 28cm, tapetata cu faina pe pereti,
iar pe fund cu hartie de copt.
Pentru
crema amestecam iaurtul cu zaharul. Gelatina o hidratam in 200 ml apa rece, apoi
o topim la bain-marie. Turnam gelatina peste iaurt, adaugam frisca batuta spuma,
iar la final capsunile taiate in bucatele mici.
Forma
rotunda in care am copt blatul o stropim cu putina apa, o tapetam cu folie
alimentara pe care o stropim si pe ea cu apa.
Turnam
crema obtinuta in forma pregatita, iar
peste ea punem blatul. Dam la rece minim 3 ore.
Cand
este gata, rasturnam invers pe un platou. Decoram cu capsuni.
Optional
putem turna deasupra si tort gelee rosu (pregatit conform instructiunilor de pe
ambalaj). Pe lateral ornam cu frisca batuta.
Tinem
la rece pana servim.
Spor
la bucatarit si pofta buna!
sursa de inspiratie: http://miremirc.blogspot.ro
Crema cu iaurt este super buna si racoroasa!
RăspundețiȘtergereUn tort pe placul meu!
Pupici la pitici!
Intr-adevar, foarte buna crema de iaurt. Ai tot manca si nu te saturi. Te pupam si noi!
ȘtergereIntr-adevar, foarte buna crema de iaurt. Ai tot manca si nu te saturi. Te pupam si noi!
ȘtergereTortul este minunat! Felicitari pentru copilasi, sa-ti traiasca si sa fie sanatosi. Nu stiam ca mai ai un bebe, dar ma bucur pentru tine si va doresc sa crestei mari si sanatosi!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos de urari, Paula! Te imbratisez!
Ștergere