green

duminică, 12 mai 2013

Tort cu iaurt si capsuni











Stiu ca imi fac aparitia rar pe blog. Greu cu un bebe mancacios care si la 2 ore cere papica de la mamica si cu o fetita dulce, dar care dupa ce vine de la gradinita vrea sa stea numai cu mami, sa citeasca povesti sau sa se plimbe cu ea. Mi-am reluat activitatea in bucatarie, dar mereu in graba, asa cum se vede din calitatea fotografiilor. Cel mai greu este sa pun retetele pe blog, cu toata treaba ce implica postarea, din cauza asta retetele postate sunt mai rare. Gata cu scuzele, oricum nu am asa mult timp la dispozitie.

Acest tort l-am pregatit pentru masa de Paste, la care mie mi-a revenit sarcina pregatirii desertului. Este delicios, racoritor si tocmai bun pentru sezonul asta in care avem capsuni proaspete la dispozitie.


Ingredientele de care avem nevoie:

Pentru blat:

-         3 oua
-         3 linguri zahar
-         2 plicuri zahar vanilat
-         3 linguri ulei
-         4 linguri faina
-         o lingurita rasa praf de copt

          Pentru crema:

-         450 ml iaurt de capsuni
-         12 linguri zahar
-         3 plicuri gelatina
-         400 ml frisca lichida
-         250 gr capsuni proaspete
         
          Pentru decor:

-         1 plic tort gelee rosu Dr Oetker
-         capsuni proaspete
-         200 ml frisca lichida


          Incepem pregatirea tortului. Mixam albusurile spuma, adaugam zaharul si zaharul vanilat, apoi galbenusurile unul cate unul, uleiul in fir subtire, iar la final faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor.

          Turnam compozitia intr-o tava rotunda cu diametrul de 28cm, tapetata cu faina pe pereti, iar pe fund cu hartie de copt.


          Pentru crema amestecam iaurtul cu zaharul. Gelatina o hidratam in 200 ml apa rece, apoi o topim la bain-marie. Turnam gelatina peste iaurt, adaugam frisca batuta spuma, iar la final capsunile taiate in bucatele mici.


          Forma rotunda in care am copt blatul o stropim cu putina apa, o tapetam cu folie alimentara pe care o stropim si pe ea cu apa.

          Turnam crema obtinuta in  forma pregatita, iar peste ea punem blatul. Dam la rece minim 3 ore.

          Cand este gata, rasturnam invers pe un platou. Decoram cu capsuni.

          Optional putem turna deasupra si tort gelee rosu (pregatit conform instructiunilor de pe ambalaj). Pe lateral ornam cu frisca batuta.


          Tinem la rece pana servim.









          Spor la bucatarit si pofta buna!





sursa de inspiratie: 
http://miremirc.blogspot.ro


5 comentarii:

  1. Crema cu iaurt este super buna si racoroasa!
    Un tort pe placul meu!
    Pupici la pitici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intr-adevar, foarte buna crema de iaurt. Ai tot manca si nu te saturi. Te pupam si noi!

      Ștergere
    2. Intr-adevar, foarte buna crema de iaurt. Ai tot manca si nu te saturi. Te pupam si noi!

      Ștergere
  2. Tortul este minunat! Felicitari pentru copilasi, sa-ti traiasca si sa fie sanatosi. Nu stiam ca mai ai un bebe, dar ma bucur pentru tine si va doresc sa crestei mari si sanatosi!

    RăspundețiȘtergere