green

marți, 28 mai 2013

Cosulete cu crema de vanilie













Eiii… a venit timpul sa trec inapoi la treaba. Ca doar am lipsit o luna la provocarea secreta si asta nu pentru ca nu am pregatit ceva, ci pentru ca pur si simplu nu am avut timp sa postez reteta. Dar luna asta nu am mai ratat provocarea Amei, gazduita de Nicol – Allday Cooking, mai ales ca am avut un blog cu multe bunatati, Europe Flavours.


Am ales aceste cosulete delicioase cu crema de vanilie pentru care avem nevoie de:

Pentru cosulete:
-         200 gr faina
-         50 gr unt
-         5 linguri zahar
-         1 plic zahar vanilat
-         1 ou
-         4 linguri lapte
-         1 praf sare

          Pentru crema:
-         500 ml lapte
-         6 linguri zahar
-         3 galbenusuri
-         3 linguri amidon (faina)
-         ¼ baton vanilie (sau o esenta de vanilie asa cum am folosit eu)

          Decor:
-         100 ml frisca
-         Ciocolata


          Amestecam pana omogenizam bine faina, praful de sare, zaharul, zaharul vanilat si untul. Separat batem oul bine cu laptele, apoi turnam peste compozitia de faina si amestecam pana obtinem o coca putin lipicioasa.

          Ungem formele de briose cu ulei si coca obtinuta o impartim in 12 parti egale. Tapetam formele de briose cu coca (am umezit mainile si s-a modelat foarte frumos).


          Dam la frigider cam 30 minute.


          Pentru crema, amestecam galbenusurile cu amidonul (faina), apoi adaugam treptat si 3 linguri de lapte. Restul de lapte il punem la fiert cu zaharul si vanilia. Cand au inceput sa apara bule in lapte il luam de pe foc si il turnam in fir subtire peste compozitia de galbenusuri, amestecand mereu. Punem pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa crema. Lasam la racit.


          Incingem cuptorul la 180°C si introducem tava cu cosulete timp de cca 20 minute, pana se rumenesc frumos. Cand sunt gata se lasa la racit 15-20 minute apoi se scot din forme.

          Umplem fiecare cosulet cu crema de vanilie apoi ornam cu frisca batuta spuma. Putem orna fie cu cirese trase prin ciocolata asa cum este reteta din care m-am inspirat, fie topim ciocolata si ornam cu ea, fie pur si simplu o radem deasupra fiecarui cosulet. Fiecare dupa cum il duce imaginatia si pofta.


          Se pot servi imediat sau se pot da la frigider.





          Sunt minunate, gustoase si usor de pregatit, asa ca vi le recomand din toata inima.

  


         Spor la bucatarit si pofta buna!




4 comentarii:

  1. Wow, la cum arata eu le-as servi imediat, nu as mai ajunge cu ele pana la frigider :)). Ma bucur ca ti-a placut reteta aceasta. Este una dintre preferatele noastre :D Au iesit super faine, felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cat de frumos arata, minunate cosulete!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Faina reteta, clasica si eleganta - aluat "de casa", crema "de casa" - bravo! Plus ca le-ai decorat foarte frumos :)

    RăspundețiȘtergere