Se apropie sarbatorile de iarna si sunt
sigura ca toate gospodinele se gandesc ce sa mai pregateasca pentru mesele
festive. Iata o idee de aperitiv care va arata foarte frumos pe platou si sigur
va fi savurat de toti, pentru ca este si gustos. Sa nu mai spun cat de rapid il
putem pregati.
Avem nevoie de:
-
o foaie
aluat de foietaj
-
sunca
sau salam, taiate in felii foarte subtiri
-
optional,
cascaval, tot felii subtiri
-
1 ou
pentru uns
Dupa
ce am intins foaia de aluat de foietaj, sau daca avem din cel congelat, dupa ce
l-am decongelat, taiem cu un pahar forme rotunde (eu am avut un pahar de 6 cm
diametru). Cu acelasi pahar taiem si sunca si cascavalul.
Cu
formele pe care le-am taiat formam un sandwich: aluat-sunca-cascaval-aluat. Cu
ajutorul unui cutit foarte bine ascutit taiem fiecare “sandwich” in 6 “petale”,
lasand centrul netaiat. Rasucim fiecare petala cu 180 grade.
Punem
floricelele formate intr-o tava tapetata cu hartie de copt, ungem cu ou si dam
la cuptorul incins la 200-220°C pana se rumenesc frumos.
Le
putem servi calde, dar sunt foarte bune si reci, asta in cazul in care va mai
ramane ceva.
Spor
la bucatarit!
Tare bune si frumoase sunt.Si eu fac deseori pentru Diana.
RăspundețiȘtergerePupici!
Sutn tare dragute! Imi place foietajul pentru ca e asa usor de modelat :)
RăspundețiȘtergere