Vine weekend-ul si m-am gandit ca este
momentul sa va prezint o reteta de dulce. Este o reteta pe care o pregatisem
initial pentru provocarea secreta, dar cum Corina mi-a facut pofta cu acele
fursecuri minunate cu unt de arahide, am lasat o vreme deoparte papanasii. Dar iata ca a venit si vremea lor.
Recunosc ca am mancat papanasi la restaurant,
dar niciodata nu am pregatit acasa, asa ca era timpul sa incerc si eu. Este o
nimica toata, se pregatesc rapid si sunt foarte gustosi.
Avem nevoie de:
-
500
gr branza de vaci
-
2 oua
-
4-5
linguri de zahar
-
200
gr faina (eu am mai adaugat putina)
-
coaja
rasa de lamaie
-
1
plic zahar vanilat
-
Smantana
si dulceata pentru servire
Amestecam toate ingredientele pana avem un
aluat care se desprinde usor de pe maini.
Din acest aluat facem bile cam cat 3
chiftele si le aplatizam cu palma. In mijloc facem o gaura (cu ajutorul
degetelor sau cu coada unei linguri de lemn). Pentru fiecare facem si un
capacel sub forma de bila.
Prajim colaceii si bilutele in ulei
incins pe ambele parti, apoi le scoatem pe servetele absorbante.
Servim cu smantana si orice dulceata ne
place sau avem la indemana.
Pentru fetita mea am ales sa ii fierb. Am
facut bilute din aluat pe care le-am fiert in apa clocotita pana au iesit la
suprafata. Separat se prajeste pesmet, se adauga zahar si tavalim bilutele pana
se acopera bine cu pesmetul. Pentru ea nu am mai acoperit cu pesmet, i-am
servit doar fierti si apoi acoperiti cu smantana. Poze nu am reusit sa fac cu
ei in varianta asta pentru ca micuta mea nu a avut rabdare sa astepte.
Spor la bucatarit!
ah, cum arata........!vreau si eu
RăspundețiȘtergereFoarte apetisanti!Pup!
RăspundețiȘtergerepapanasii mei preferati! Pup
RăspundețiȘtergere