Ultima zi de toamna si sunt pe ultima suta
de metri ca sa ma inscriu la provocarea secreta a Amei. De ce am ajuns asa
tarziu? Pai o intreaga aventura. Blogul care mi-a revenit luna aceasta este
blogul Corinei – Pofta vine gatind, pe care sigur il cunoasteti pentru ca l-am
mai avut intr-o luna, cand am pregatit o minunata prajitura cu nuca de cocos.
Pai credeati ca daca l-am mai avut si il
cunosc foarte bine o sa-mi fie mai usor?! Nici gand… Cu greu m-am hotarat la o
reteta de briose magnifice cu lapte condensat si portocale, care din pacate nu
au supravietuit pentru sedinta foto finala, fiind devorate fara mila de invitatii
din acea seara. Acum ca am ramas fara poze, mi-am zis sa incerc altceva. Bebe
avea pofta de papanasi asa ca am zis sa incerc reteta Corinei. Au iesit
nemaipomenit de gustosi si gata reteta de postat, cand in ziua in care vroiam sa dau reteta apare pe blogul Corinei o noua reteta, pe care va spun sincer nu m-am
incumetat sa nu o incerc. Am lasat papanasii deoparte si am facut aceste
fursecuri cu unt de arahide, nemaipomenit de gustoase. Desi ca si aspect nu au
iesit asa frumoase ca cele ale Corinei (cred ca trebuia sa pun ceva mai multa
faina), ca si gust au fost grozave.
Pentru aceste fursecuri minunate avem
nevoie de:
-
150
gr unt (la temperatura camerei)
-
150
gr unt de arahide
-
50 gr
zahar
-
1 ou
-
100
gr faina
-
1
praf de copt
-
1
zahar vanilat
-
1
ciocolata cu lapte
(Din
cantitatile de mai sus mie mi-au iesit cam 30 de fursecuri.)
Mai
intai mixam untul cu zaharul si pliculetul de zahar vanilat pana avem o spuma,
adaugam oul si apoi untul de arahide. Cand s-au omogenizat adaugam faina
cernuta cu praful de copt si amestecam bine. Dam la rece minim 1 ora.
Formam
bilute cam de marimea unei chiftele (pentru ca aluatul meu a iesit un pic cam
moale, ca sa nu mi se lipeasca de maini a fost nevoie sa mi le umezesc putin).
Aplatizam bilutele intre palme, le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt
si in mijlocul fiecareia facem o gropita.
Dam
la cuptor pentru cca 25 minute. Cam dupa 10-15 minute, pentru ca fursecurile
incep sa creasca si gropitele incep sa dispara, putem scoate tava si sa mai
apasam putin. Cand sunt gata se lasa la racit.
Ciocolata
cu lapte o topim la bain-marie sau la cuptorul cu microunde si umplem cu ea
gropitele din fursecuri.
Dupa
ce s-a intarit ciocolata le putem servi.
Spor
la cofetarit!
Sa va fie de bine, ma bucur ca ai gasit retete care sa iti fie pe plac! pupici
RăspundețiȘtergereAu iesit frumoase de tot!
RăspundețiȘtergere