Va prezint astazi un aperitiv de efect pe
care il obtinem foarte usor, fara mari batai de cap.
Nu avem nevoie decat de o foaie de aluat
de foietaj si sunca sau salam.
Pentru a arata mult mai artistic este bine
sa avem un mezel cu felii rotunde, atunci petalele trandafirilor ies mult mai
frumoase.
Iata cum procedam.
Intindem foaia de foietaj si o taiem cu
rotita sau cu un cutit bine ascutit in fasii de 3-4 cm latime.
Peste fasii punem felii de sunca sau
salam, taiate pe jumatate si rulam. Ca sa se prinda bine la capat umezim cu apa.
Le asezam in tava tapetata cu hartie de
copt si le ungem cu ou.
Dam la cuptorul incins la 180°C timp de 25-30
minute.
Bineinteles, ca prinsa cu o gramada de
treburi odata, eu le-am lasat mai mult, asa se explica faptul ca feliile de
sunca s-au facut mai mult pe margini.
Sunt extraordinar de gustoase, atat calde
cat si reci, si arata foarte bine pe o masa festiva.
Spor la bucatarit!
Ce dragut arata! Chiar e usor si aspectuos in acelasi timp! Pup
RăspundețiȘtergere