green

miercuri, 14 noiembrie 2012

Trandafiri din foietaj











Va prezint astazi un aperitiv de efect pe care il obtinem foarte usor, fara mari batai de cap.

Nu avem nevoie decat de o foaie de aluat de foietaj si sunca sau salam.


Pentru a arata mult mai artistic este bine sa avem un mezel cu felii rotunde, atunci petalele trandafirilor ies mult mai frumoase.

Iata cum procedam.

Intindem foaia de foietaj si o taiem cu rotita sau cu un cutit bine ascutit in fasii de 3-4 cm latime.


Peste fasii punem felii de sunca sau salam, taiate pe jumatate si rulam. Ca sa se prinda bine la capat umezim cu apa.


Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu ou.


Dam la cuptorul incins la 180°C timp de 25-30 minute.

Bineinteles, ca prinsa cu o gramada de treburi odata, eu le-am lasat mai mult, asa se explica faptul ca feliile de sunca s-au facut mai mult pe margini.


Sunt extraordinar de gustoase, atat calde cat si reci, si arata foarte bine pe o masa festiva.







Spor la bucatarit!




Un comentariu: