Nu stiu cum trece timpul asta, dar uite ca
ma trezesc ca in loc de bebelusul meu mic si neajutorat am o fetita minunata,
frumoasa si cuminte. Si pentru ca a venit momentul in care sarbatorim 2 anisori de cand ne
bucura vietile cu fiecare zambetel si imbratisare si ne face sa ne simtim cei
mai norocosi parinti, m-am tot gandit cum sa o facem mai frumos.
Are doar 2 anisori asa ca este prea
devreme sa incepem cu petreceri la locuri de joaca sau McDonald’s. Oricum cand
o sa creasca, odata cu ea o sa creasca si pretentiile, asa ca singura o sa-si
aleaga locatiile pentru petreceri (in limita posibilitatilor noastre
bineinteles). Cea mai potrivita locatie a fost tot casuta noastra. Si ca sa fie
o petrecere in toata regula m-am ocupat cu toata seriozitatea de organizarea
ei, de la decoratiuni pana la papica.
Pentru decoratiuni am ales tema Buburuza
pentru care am gasit pe internet o multime de decoratiuni. Va dau si voua unul
dintre linkuri, in cazul in care sunteti doritori (http://howtonestforless.com/2012/03/08/ladybug-themed-birthday-party/).
Pentru mancare m-am gandit sa pregatesc un
bufet suedez din care sa se bucure si cei mici (sau mai bine zis cele mici,
pentru ca anul acesta am avut doar fetite), dar si cei mari. Si daca mai sunt
si intr-o prezentare dragalasa parca devin mai apetisante, asa ca m-am straduit,
si in limita timpului care m-a presat, sa fie o masa cat mai atragatoare.
Ca si bauturi, pe langa apa, le-am servit
un suc de mere natural, lipind pe sticlute etichete frumoase cu gargarite (nu
ca ar fi fost nevoie, pentru ca oricum l-au sorbit pana la ultima picatura).
Am preferat sa pregatesc si painea in
casa, cum altfel decat sub forma de gargarite. Bine, bine, unele semanau mai
degraba cu broscute testoase, dar tot dragute au fost painicile mele.
Ca si salate, am pregatit pentru cei mari
salata de vinete si salata de sunca, iar pentru cei mici am facut o salata de
morcovi si telina cu iaurt, dulce si gustoasa. Tot cei mari au servit din ea,
pentru ca fetitele nu au fost asa incantate.
Domnul Chifteluta a purtat foarte mandru
chiftelute de pui la cuptor, iar Doamna Buletica i-a tinut isonul cu niste
bulete de cascaval, tot la cuptor pregatite, ca sa se bucure piticii de ele. Au
fost vedetele mesei, toata lumea i-a admirat.
Pe un platou am pus legumele: ardei gras,
castraveti, ridichii sub forma de ciupercute si rosii umplute cu crema de
branza sub forma de buburuze. Nu am avut timpul necesar sa fac si bulinutele de
pe spate asa ca nu prea seamana a gargarite, dar asta nu le-a impiedicat sa fie
devorate.
Un alt platou a fost incarcat cu minifrigarui
cu rosii cherry si mozzarella, minifrigarui cu castraveti si oua de prepelita
si niste briosele aperitiv super gustoase. Dupa ce a gustat o briosa, Ema a
spus ca este pizza J .
Am pregatit si ceva exclusiv pentru cei
mari si anume trandafiri din foietaj cu sunca si flori din foietaj cu salam si
cascaval. Foarte gustoase si cu un mare succes in randul invitatilor.
Ca si desert am pregatit prajiturica Crème
a la crème, pe care nu am avut timp sa o fotografiez. Bineinteles ca nu a
lipsit tortul, pe care l-am comandat special pentru copii, cu iaurt si visine,
gustos si racoritor si abia le-am oprit pe cele mici din mancat.
Si dupa toate prezentarile nu puteam sa nu
va prezint si vedeta acestei petreceri, buburuza mea cea dulce, cel mai minunat
copil.
La multi ani Ema! Iti multumesc ca existi!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu