Astazi inca o reteta de paine. Profitam ca
vara inca nu este atat de fierbinte incat sa nu putem sta pe langa cuptor. De data
asta o paine tocmai buna pentru sandwichuri, dar nu numai.
Avem nevoie pentru o paine de:
-
2 ½ cani
faina alba
-
1 ½ cana
faina integrala
-
1 ½ lingura
zahar
-
1 ½ lingurita
sare
-
3
linguri lapte praf
-
1 ½ lingurita
drojdie uscata
-
2
linguri unt topit
-
1 ¼ cana
apa calduta
Ca si unitate de masura am folosit cana de 250 ml.
Pentru ca sunt norocoasa posesoare a unei
masini de paine am pus-o la treaba in locul meu si a framantat un aluat din
ingredientele de mai sus. Daca aveti acasa o astfel de masina stiti si ordinea
in care se pun in cuva (lichide, grasimi, zahar, sare, faina, drojdie).
Daca nu aveti “brutarita de serviciu”
trebuie sa va apucati singurei de framantat. Din ingredientele de mai sus
framantam un aluat normal, cam 10-15 minute.
Lasam la dospit aluatul o ora si jumatate,
la loc cald si ferit de curenti de aer.
Dupa ce a crescut, il mai framantam putin.
Intindem o foaie dreptunghiulara cu latimea cat tava de copt (de cozonac). Il
rulam cu grija si asezam in tava unsa cu putin ulei. Lasam sa se mai dospeasca
45 minute.
Dam la cuptorul incins la foc potrivit
timp de cca 40 minute.
Lasam sa se raceasca bine inainte de a
felia.
Spor la bucatarit si pofta buna!
Sursa de inspiratie: Pasiunile Mihaelei
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu