Pentru ca pietele abunda de caise m-am
hotarat sa fac si eu ceva bun cu ele. Si ca sa ne bucuram si la iarna de aroma
si parfumul lor m-am apucat de gem. A iesit un gem extraordinar de gustos pe
care vi-l recomand si voua.
Avem nevoie de:
-
Caise
-
Zahar
(500 gr pentru fiecare kg de caise)
Spalam bine caisele, le curatam de
eventualele stricaciuni, le deschidem pe jumatate si scoatem samburii. Le putem
lasa jumatati sau le putem taia felii. Eu le-am taiat felii pentru ca imi place
gemul mai fin, fara bucati prea mari.
Punem in oala in care o sa fiarba gemul,
un strat de caise, unul de zahar pana le terminam. Lasam cateva ore sau peste
noapte ca sa-si lase caisele suc.
Punem la foc si amestecam din cand in cand
ca sa nu se prinda. Daca aveti o tabla sa puneti sub cratita este si mai bine.
Este gata cand se leaga bine. Un test
foarte bun l-am gasit pe blogul Anei-Maria. Bagam o farfurie la congelator. Dupa ce s-a racit bine o scoatem si punem o lingura de gem pe ea. Mai lasam putin
sa se raceasca gemul apoi despartim in doua parti. Daca nu se unesc partile
intre ele inseamna ca gemul este gata.
Punem gemul fierbinte in borcanele
sterilizate la cuptor, inca fierbinti si lasam sa se raceasca fara sa punem
capacul. Cand s-au racit inchidem bine cu capace.
Ne bucuram astfel de un gem parfumat si delicios!
Spor la bucatarit!
Este preferatul meu!Pup!
RăspundețiȘtergere