Luna aceasta am fost nerabdatoare sa
raspund la provocarea secreta lansata de Ama in bucatarie, gazduita luna
aceasta de Mihaela si ale ei pasiuni. Si asta pentru ca atunci cand am intrat
in “bucatarie cu Lili” am si gasit o reteta foarte tentanta. Asa ca luni de
dimineata am si incercat covridogii (am intarziat, ca de obicei, cu postarea).
Va spun sincer ca nu am cumparat niciodata covridogi, dar sotul meu care i-a
incercat m-a laudat ca sunt mai buni ai mei decat cei cumparati. Pentru ca deja
se apropie miezul noptii (asa este cu copii mici, mai ai putin timp liber dupa ce
adorm ei), las vorbaria si sa trecem la treaba.
Pentru 10 covridogi avem nevoie de:
-
10
crenvursti
-
450
gr faina
-
3
linguri ulei
-
drojdie
cat o nuca (eu am folosit 7 gr drojdie uscata)
-
300
ml apa calduta
-
1
lingurita sare
-
1
lingurita zahar
-
1 ou
pt uns
-
susan
-
2-3 l
apa pt oparit covridogii
-
5
lingurite bicarbonat si 2 lingurite sare
Mai intai facem un aluat din faina, apa
(in care am dizolvat zaharul si drojdia proaspata), ulei si sare. Lasam la
dospit cca 1 ora.
Dupa ce a dospit il intindem pe o
suprafata presarata cu faina si taiem 10 fasii. Incepem sa rulam crenvursti in
fiecare fasie de aluat.
Punem la fiert 2-3 l de apa cu
bicarbonatul si sarea. Cand incepe sa fiarba punem covridogii si ii lasam pana
se ridica la suprafata, apoi ii scoatem si ii punem in tava tapetata cu hartie
de copt. Ii ungem cu ou si presaram cu susan. Dam la cuptorul incins la foc
potrivit pana se rumenesc frumos.
Merita incercati, mai ales ca se fac
foarte usor.
Spor la bucatarit si pofta buna!
ma bucur ca v-au placut!!! va pup!
RăspundețiȘtergere