green

duminică, 14 iulie 2013

Covridog










Luna aceasta am fost nerabdatoare sa raspund la provocarea secreta lansata de Ama in bucatarie, gazduita luna aceasta de Mihaela si ale ei pasiuni. Si asta pentru ca atunci cand am intrat in “bucatarie cu Lili” am si gasit o reteta foarte tentanta. Asa ca luni de dimineata am si incercat covridogii (am intarziat, ca de obicei, cu postarea). Va spun sincer ca nu am cumparat niciodata covridogi, dar sotul meu care i-a incercat m-a laudat ca sunt mai buni ai mei decat cei cumparati. Pentru ca deja se apropie miezul noptii (asa este cu copii mici, mai ai putin timp liber dupa ce adorm ei), las vorbaria si sa trecem la treaba.


Pentru 10 covridogi avem nevoie de:

-         10 crenvursti
-         450 gr faina
-         3 linguri ulei
-         drojdie cat o nuca (eu am folosit 7 gr drojdie uscata)
-         300 ml apa calduta
-         1 lingurita sare
-         1 lingurita zahar
-         1 ou pt uns
-         susan
-         2-3 l apa pt oparit covridogii
-         5 lingurite bicarbonat si 2 lingurite sare

Mai intai facem un aluat din faina, apa (in care am dizolvat zaharul si drojdia proaspata), ulei si sare. Lasam la dospit cca 1 ora.


Dupa ce a dospit il intindem pe o suprafata presarata cu faina si taiem 10 fasii. Incepem sa rulam crenvursti in fiecare fasie de aluat.

Punem la fiert 2-3 l de apa cu bicarbonatul si sarea. Cand incepe sa fiarba punem covridogii si ii lasam pana se ridica la suprafata, apoi ii scoatem si ii punem in tava tapetata cu hartie de copt. Ii ungem cu ou si presaram cu susan. Dam la cuptorul incins la foc potrivit pana se rumenesc frumos.


Merita incercati, mai ales ca se fac foarte usor.


 




  


Spor la bucatarit si pofta buna!




Un comentariu: