Saptamana asta am incercat o tarta
aperitiv buuuna-buna. Si atat de simplu de pregatit incat presimt ca o sa fie o
gustarica foarte frecvent savurata in bucataria noastra.
Avem nevoie de:
Pentru aluat:
-
350 gr
faina
-
7 gr
drojdie uscata
-
200
ml lapte caldut
-
3
linguri ulei
-
Sare
Pentru umplutura:
-
2 oua
-
1 albus
-
250 gr
smantana
-
1 ceapa (sau
o legatura ceapa verde)
-
200 gr sunca
-
100 gr
cascaval
-
1 galbenus
pentru uns
Ne ocupam mai intai de aluat. Cernem faina
si o amestecam cu drojdia uscata. Adaugam uleiul si laptele treptat. Cand mai
prinde consistenta punem si sarea. Framantam aluatul pana nu se mai lipeste de
maini si lasam la dospit 40 minute.
Pentru umplutura mixam bine cele 2 oua si
albusul, apoi adaugam smantana si mai mixam un pic. In compozitia obtinuta
amestecam sunca, ceapa si cascavalul taiate cubulete.
2/3 din aluat il intindem pe masa
presarata cu faina, il rulam cu sucitorul si il asezam in tava unsa cu ulei.
Intepam cu furculita, inclusiv marginile, apoi turnam compozitia. Puteti trage
marginile peste umplutura sau daca aveti o tava de tarte speciala, ca in cazul
meu, lasati ca atare.
Restul de aluat il intindem in foaie si il
taiem fasii lungi pe care le asezam peste umplutura. Ungem cu galbenusul de ou
si dam la cuptorul incins bine pana se rumeneste frumos.
Taiem abia dupa ce s-a racit, desi
tentatia este mare pentru ca arata si miroase nemaipomenit.
Dupa cum vedeti ajutorul meu in bucatarie
nu a lipsit nici de asta data, chiar daca era suferinda din cauza varicelei J. Acum vedeti si cum imi fac eu treaba, jucariile nu lipsesc nici de pe
masa din bucatarie.
Spor la bucatarit si pofta buna!
Sursa de inspiratie: http://miremirc.blogspot.ro
Minunata ! :)
RăspundețiȘtergere