green

sâmbătă, 20 iulie 2013

Tarta cu sunca si cascaval










Saptamana asta am incercat o tarta aperitiv buuuna-buna. Si atat de simplu de pregatit incat presimt ca o sa fie o gustarica foarte frecvent savurata in bucataria noastra.


Avem nevoie de:

Pentru aluat:
-         350 gr faina
-         7 gr drojdie uscata
-         200 ml lapte caldut
-         3 linguri ulei
-         Sare

Pentru umplutura:
-          2 oua
-          1 albus
-          250 gr smantana
-          1 ceapa (sau o legatura ceapa verde)
-          200 gr sunca
-          100 gr cascaval
-          1 galbenus pentru uns

Ne ocupam mai intai de aluat. Cernem faina si o amestecam cu drojdia uscata. Adaugam uleiul si laptele treptat. Cand mai prinde consistenta punem si sarea. Framantam aluatul pana nu se mai lipeste de maini si lasam la dospit 40 minute.


Pentru umplutura mixam bine cele 2 oua si albusul, apoi adaugam smantana si mai mixam un pic. In compozitia obtinuta amestecam sunca, ceapa si cascavalul taiate cubulete.


2/3 din aluat il intindem pe masa presarata cu faina, il rulam cu sucitorul si il asezam in tava unsa cu ulei. Intepam cu furculita, inclusiv marginile, apoi turnam compozitia. Puteti trage marginile peste umplutura sau daca aveti o tava de tarte speciala, ca in cazul meu, lasati ca atare.

Restul de aluat il intindem in foaie si il taiem fasii lungi pe care le asezam peste umplutura. Ungem cu galbenusul de ou si dam la cuptorul incins bine pana se rumeneste frumos.


Taiem abia dupa ce s-a racit, desi tentatia este mare pentru ca arata si miroase nemaipomenit.

Dupa cum vedeti ajutorul meu in bucatarie nu a lipsit nici de asta data, chiar daca era suferinda din cauza varicelei JAcum vedeti si cum imi fac eu treaba, jucariile nu lipsesc nici de pe masa din bucatarie.











Spor la bucatarit si pofta buna!




Sursa de inspiratie: http://miremirc.blogspot.ro


Un comentariu: