green

duminică, 21 iulie 2013

Briose cu dovlecei si sunca










Dupa acea tarta minunata cu sunca si cascaval pe care v-am prezentat-o ieri, iata azi o reteta si mai simpla si la fel de gustoasa.


Pentru o tava de 12 briose avem nevoie de:

-         4 oua (batute ca pentru omleta)
-         120 gr dovlecel ras si stors de apa
-         4 linguri ulei
-         80 gr iaurt
-         50 gr sunca (presata, de pui, Praga sau de care vreti voi) tocata cubulete
-          1 lingurita boia dulce
-          2 linguri marar verde tocat
-         5-6 linguri faina
-         2 lingurite praf de copt
-          sare, piper

Daca avem toate ingredientele pregatite treaba este ca si terminata, pentru ca nu ne mai ramane decat sa amestecam toate ingredientele, faina o punem la final amestecata cu praful de copt. In cazul in care compozitia este prea subtire mai adaugam faina, iar daca este prea groasa adaugam lapte.



Turnam in formele de briose sau intr-o tava de chec daca nu aveti astfel de forme. Dam la cuptorul incins bine pana se rumenesc frumos.













Spor la bucatarit si pofta buna!



Sursa de inspiratie: http://miremirc.blogspot.ro



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu