Dupa acea tarta minunata cu sunca si
cascaval pe care v-am prezentat-o ieri, iata azi o reteta si mai simpla si la
fel de gustoasa.
Pentru o tava de 12 briose avem nevoie de:
-
4 oua
(batute ca pentru omleta)
-
120
gr dovlecel ras si stors de apa
-
4
linguri ulei
-
80 gr
iaurt
-
50 gr
sunca (presata, de pui, Praga sau de care vreti voi) tocata cubulete
-
1 lingurita
boia dulce
-
2 linguri
marar verde tocat
-
5-6
linguri faina
-
2
lingurite praf de copt
-
sare, piper
Daca avem toate ingredientele pregatite
treaba este ca si terminata, pentru ca nu ne mai ramane decat sa amestecam
toate ingredientele, faina o punem la final amestecata cu praful de copt. In cazul in care compozitia este prea subtire mai adaugam faina, iar daca este prea groasa
adaugam lapte.
Turnam in formele de briose sau intr-o
tava de chec daca nu aveti astfel de forme. Dam la cuptorul incins bine pana se
rumenesc frumos.
Spor la bucatarit si pofta buna!
Sursa de inspiratie: http://miremirc.blogspot.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu