Reteta asta de prajiturele am facut-o
inainte sa nasc, dar bineinteles ca nu am reusit sa o postez. Am descoperit-o
acum in lista si instantaneu mi s-a facut o pofta nebuna. Astazi nu am timp, ca
as face-o imediat, dar maine nu mai rezist, mai ales se face foarte usor.
Multumesc Paulei pentru reteta asta; minunata ca si multe altele de pe blogul ei.
Avem nevoie de:
-
200
gr unt la temperatura camerei
-
150
gr zahar
-
2 oua
-
1 lingurita
esenta vanilie
-
275
gr faina
-
1
lingurita sare
-
1
lingurita bicarbonat
-
100
gr merisoare uscate
-
60 gr
fulgi de migdale
Mixam untul moale cu zaharul, pana avem o
crema. Adaugam unul cate unul ouale, apoi esenta de vanilie.
Adaugam la compozitia de unt faina, pe
care am cernut-o separat cu sarea si bicarbonatul. Mixam incet pana se
incorporeaza bine toata faina.
La final adaugam merisoarele si 50 gr
fulgi de migdale si amestecam usor.
Formam bilute din cate o lingura de
compozitie pe care le punem in tava tapetata cu hartie de copt, cam la 5-6 cm distanta
una fata de alta. Presaram peste ele fulgi de migdale.
Dam la cuptorul pe care l-am incins bine
la 170°C timp de 15-20 minute, pana se rumenesc usor marginile.
Scoatem si lasam sa se raceasca pe un
gratar.
Delicioaseeeee!!!! Abia am avut loc sa
pap, la concurenta cu Ema si tati.
Spor la bucatarit si pofta buna!
Ramona, ma bucur mult ca v-a placut. Si la noi e bataie cand fac, piticul meu ar manca biscuiti toata ziua :P Te pup
RăspundețiȘtergere