Si ca sa va mai indulcesc si astazi putin,
urmeaza o reteta de fursecuri gustoase, pregatite tot pentru masa de Craciun.
In varianta originala “Fulgi de nea”, neavand forme de fulg, ci doar de stelute
si bradut, am rebranduit-o, dar gustul a ramas intact. O reteta simpla, dar
care va asigur ca bucura orice pofticios.
Ingrediente:
-
125
gr unt (la temperatura camerei)
-
200
gr faina
-
100
gr amidon
-
80 gr
zahar pudra
-
1 ou
-
4
linguri lapte
-
80-100
gr ciocolata alba pt ornat
Mixam untul moale cu zaharul, oul intreg
si laptele. Incorporam apoi faina amestecata cu amidonul, fara sa insistam prea
mult. Framantam apoi cu mainile reci aluatul (ca sa nu se inmoaie prea mult),
formam o bila pe care o invelim in folie alimentara si o dam apoi la frigider
pt minim 1 ora.
Presaram faina pe suprafata de lucru si
intindem aluatul intr-o foaie nu prea subtire. Decupam formele dorite pe care
le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul incins (180°C)
pt cca 10 minute (trebuie sa se rumeneasca usor pe margini).
Dupa ce s-au racit decoram cu ciocolata
alba topita la bain-marie sau la cuptorul cu microunde.
Partea buna a acestor fursecuri este ca
rezista si o saptamana daca le pastram in cutii, asa ca am profitat si eu si
le-am pregatit cu cateva zile inainte ca sa nu ma aglomerez prea tare cu
treburile. Daca mai punem in cutii si o coaja de portocala, devin si mai
aromate.
ce frumoase sunt!!!!!!!!!!!
RăspundețiȘtergere