
La multi ani, dragii mei! Este prima
reteta pe anul asta si nu pot incepe pana nu va transmit si eu, acum la inceput
de an gandurile mele de bine. Sa aveti un an plin de reusite, atat in bucatarie
cat si in viata de zi cu zi, sa nu cunoasteti suparari, ci numai bucurii, sa
fiti voiosi, sanatosi, dar si norocosi!
Si cum de sarbatori am pregatit mese bogate,
o lista mare de preparate asteapta sa fie publicate. Din pacate timpul meu in
fata laptopului este tare limitat, asa ca o sa dureze pana o sa le pot publica pe
toate. Si cu ce puteam incepe aceasta parada decat cu un aperitiv. Pentru masa de Craciun am ales un
chec aperitiv fara mezeluri, ca sa poata papa si fetita mea de 3 ani. A iesit delicios.
Iata cum il pregatim.
Ingrediente pentru un chec:
-
4 oua
mari
-
sare,
piper
-
60 gr
unt topit
-
200
gr cascaval ras
-
250
gr faina
-
½ plic
praf de copt
-
200
ml lapte
-
1
legatura ceapa verde (doar frunzele)
De acum totul este simplu. Luam un mixer
in mana si incepem pregatirea. Mixam ouale cu sarea si piperul (eu nu am mai
pus sare), adaugam untul topit si racit, apoi cascavalul ras, faina cernuta cu
praful de copt, laptele, iar la sfarsit frunzele de ceapa verde taiate rondele.
Tapetam o tava de chec cu hartie de copt,
turnam compozitia si dam la cuptor, la foc mic, pt cam 45 minute.
Abia dupa ce s-a racit il putem felia.
Spor la bucatarit si pofta buna!
Sursa de inspiratie: Miremirc - bucataria in imagini
La multi ani !
RăspundețiȘtergereBun chec si simplu de preparat .