Pregatesc demult aceasta reteta cu
specific mexican, dar niciodata nu am avut timp sa v-o prezint pentru ca le-am
pregatit mereu pe fuga si s-au mancat rapid. Acesti deliciosi churros, pe care sunt
sigura ca ii stiti de la mare, se pregatesc asemenea eclerelor, cu diferenta ca
pe ei ii prajim nu ii coacem. Hai sa lasam vorbaria si sa va arat cat de simplu
ii putem pregati.
Ingrediente:
-
1 cana
apa
-
3
linguri zahar
-
½ lingurita
sare
-
2
linguri ulei
-
1
cana faina
-
3 oua
-
½ lingurita
praf de copt
-
ulei pentru
prajit
-
zahar
pudra si scortisoara
Amestecam intr-o oala apa, zaharul, sarea
si uleiul si o dam pe foc pana ajunge la punctul de fierbere, apoi o dam la o
parte.
Adaugam faina cernuta cu praful de copt si
amestecam repede pentru a nu face cocoloase, pana avem un aluat consistent.
Adaugam, unul cate unul, ouale amestecand
pana sunt complet incorporate.
Aluat astfel obtinut il introducem intr-un
pos cu ajutorul caruia facem benzi de aluat pe care le punem direct in baia de
ulei incins pana sunt frumos rumenite. Scoatem pe servetele absorbante.
Le servim ca atare, pudrate cu zahar
pudra, cu zahar pudra amestecat cu putina scortisoara sau cu sos de ciocolata. Oricum
le-ati servi sunt delicioase si dispar rapid de pe farfurie.
Spor la bucatarit si pofta buna!
arata foarte bine si delicioase, un fel de gogosi alungite sau chiar niste eclere fara crema :D
RăspundețiȘtergereExact, sunt ca niste eclere prajite cu gust de gogosele. Chiar sunt delicioase.
RăspundețiȘtergere