Am tot pregatit checuri aperitiv si tarte minunat
de gustoase, dar nu prea potrivite pentru pitica mea, pentru ca sincer incerc
pe cat posibil sa-i limitez consumul de mezeluri. Asa ca atunci cand am gasit
aceasta reteta pe unul dintre site-urile mele preferate, Edith’s kitchen, am
fost foarte bucuroasa. Fetita mea s-a putut delecta si ea linistita cu o
bunatate de tarta. Si nu numai ea, pentru ca si noi am fost cuceriti de ea.
Iata de ce ingrediente avem nevoie:
-
5 oua
-
100
ml ulei
-
200
gr branza dulce
-
300
gr cascaval ras
-
200
gr faina
-
1
plic praf de copt
-
2
ardei grasi taiati fasii subtiri
-
50 gr
masline feliate
-
200
gr boabe porumb dulce (din conserva)
-
cimbru
-
250
gr rosii cherry taiate jumatati (sau rosii obisnuite – taiate felii)
-
sare,
piper
Mixam ouale cu o lingurita de sare si
piper, pana isi dubleaza volumul. Adaugam uleiul, apoi branza de vaci,
cascavalul ras (pe razatoarea mare) si faina cernuta cu praful de copt.
Cu o lingura amestecam bine maslinele,
porumbul si ardeii. Presaram cimbru si incorporam bine.
Tapetam o tava cu faina si turnam
compozitia in ea. Deasupra punem feliile de rosii si dam la cuptorul incins
bine timp de 35-45 minute la foc potrivit (180°C).
Lasam sa se raceasca timp de cateva minute
si taiem felii.
Spor la bucatarit si pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu