
Fetita mea este innebunita dupa pere, asa
ca m-am gandit sa-i pregatesc ceva cu ele. Luand carte de bucate a Sandei Marin
la rasfoit am gasit aceasta reteta care mi s-a parut perfecta pentru ea. Si am
avut dreptate, pentru ca pur si simplu a devorat-o.
Este o reteta tocmai buna pentru masa de
seara, rapid de pregatit si cu siguranta pe gustul gandaceilor nostri. Pe
gustul nostru sigur este, asa ca putem sa ne bucuram alaturi de ei de aceasta
bunatate.
Iata
de ce avem nevoie:
-
500
gr pere
-
25 gr
unt plus 1 lingura unt pentru uns vasul
-
2
linguri marmelada de caise, eu am folosit o pasta de macese, sau puteti folosi
orice gem pe care il aveti in casa (homemade sunt cele mai faine)
-
4
linguri de biscuiti sfaramati sau migdale pisate
In
reteta originala spune sa curatam perele si le taiem felii subtiri. Eu dupa
experienta cu o budinca in care am taiat merele felii si nu s-au inmuiat deloc,
deci nu prea a putut pitica mea sa le pape prea bine, am ales sa dau pe
razatoare perele.
Ungem
cu unt un vas rezistent la foc si punem perele, deasupra punem marmelada, pe
care o subtiem cu putina apa. Apoi presaram biscuitii macinati, iar la final
punem untul cubulete.
Dam
la cuptorul incins la 180°C, timp de ½ de ora.
Dupa
ce am scos de la cuptor lasam sa se racoreasca un pic si servim, cu pumnii
stransi ca piticilor sa le placa.
Spor
la bucatarit si pofta mare prichindeilor!
Si Dianei mele ii plac foarte mult perele.
RăspundețiȘtergereArata foarte,foarte bine asa zemoase.
O seara buna!