Au aparut in sfarsit dovlecei din belsug
prin pietele noastre. Si cred ca acum nimeni nu mai scapa ocazia sa ii savureze
in diverse preparate. Dar trebuie sa recunoastem, desi nu este cea mai
sanatoasa reteta, tot dovleceii pane prajiti sunt cei mai bine primiti.
Ingredientele de care avem nevoie:
-
un dovlecel
de marime medie
-
2 oua
-
faina
-
pesmet
-
ulei pentru
prajit
Dovlecelul
il curatam de coaja si il taiem felii de cca 1 cm grosime. Ouale o sa le batem
ca pentru omleta si o sa le condimentam cu sare si piper macinat daca vrem.
Pregatim
intr-un vas faina, intr-unul pesmetul, iar intr-unul ouale batute.
Punem
tigaia cu ulei la foc potrivit ca sa se incinga.
Dam
fiecare felie de dovlecel prin faina, apoi prin ou, apoi prin pesmet si din nou prin ou si apoi o punem in uleiul
incins. Cand capata o culoare aurie frumoasa pe o parte intoarcem pe cealalta
parte.
Cand
sunt rumeniti pe ambele parti scoatem si punem pe servetele absorbante, pentru
a scapa de uleiul in exces.
Spuneti
voi ca nu v-am facut pofta! Si ce buni sunt daca mai punem si usturoi tocat marunt printre feliile de pane.
Spor
la bucatarit si pofta buna!
Si inca ce pofta mi-ai facut cu dovleceii tai.Imi plac foarte mult in orice combinatie.
RăspundețiȘtergereTe pup!
P.S. Iti multumesc pentru ca ai incercat reteta de jeleuri,si pentru cuvintele frumoase la adresa blogului meu.
Si eu am facut ascum cateva zile imi plac tare mult mai ales cu mujdei de usturoi delicios...
RăspundețiȘtergereii adoooooor!!!!!!!
RăspundețiȘtergere