green

luni, 11 iunie 2012

Dovlecei pane










Au aparut in sfarsit dovlecei din belsug prin pietele noastre. Si cred ca acum nimeni nu mai scapa ocazia sa ii savureze in diverse preparate. Dar trebuie sa recunoastem, desi nu este cea mai sanatoasa reteta, tot dovleceii pane prajiti sunt cei mai bine primiti.


Ingredientele de care avem nevoie:

-         un dovlecel de marime medie
-         2 oua
-         faina
-         pesmet
-         ulei pentru prajit


          Dovlecelul il curatam de coaja si il taiem felii de cca 1 cm grosime. Ouale o sa le batem ca pentru omleta si o sa le condimentam cu sare si piper macinat daca vrem.


          Pregatim intr-un vas faina, intr-unul pesmetul, iar intr-unul ouale batute.

          Punem tigaia cu ulei la foc potrivit ca sa se incinga.

          Dam fiecare felie de dovlecel prin faina, apoi prin ou, apoi prin pesmet si din nou prin ou si apoi o punem in uleiul incins. Cand capata o culoare aurie frumoasa pe o parte intoarcem pe cealalta parte.

          Cand sunt rumeniti pe ambele parti scoatem si punem pe servetele absorbante, pentru a scapa de uleiul in exces.


          Spuneti voi ca nu v-am facut pofta! Si ce buni sunt daca mai punem si usturoi tocat marunt printre feliile de pane.








          Spor la bucatarit si pofta buna!


3 comentarii:

  1. Si inca ce pofta mi-ai facut cu dovleceii tai.Imi plac foarte mult in orice combinatie.
    Te pup!

    P.S. Iti multumesc pentru ca ai incercat reteta de jeleuri,si pentru cuvintele frumoase la adresa blogului meu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu am facut ascum cateva zile imi plac tare mult mai ales cu mujdei de usturoi delicios...

    RăspundețiȘtergere