Dragii mei, daca va plac la fel de mult
cartofii noi cum imi plac mie sigur o sa va bucure aceasta reteta si o sa va
fac pofta. Este cat se poate de simpla, dar si foarte gustoasa.
Avem nevoie de:
-
1 kg
cartofi noi, cat mai mici
-
1
lingurita piper boabe
-
1
lingurita boia de ardei dulce
-
ulei
de floarea soarelui
-
1
legatura de marar proaspat
Mai
intai curatam cartofii. Stiu ca necesita multa rabdare, mai ales daca sunt
micuti, dar stim cu totii ca merita tot efortul. Daca avem cartofi mai mari ii
taiem in 2 sau 3.
Cartofii
curatati ii punem intr-un castron unde ii amestecam cu sarea, piperul boabe si
boiaua dulce. Stropim si cu putin ulei, cat sa fie unsi toti cu ulei.
Eu
am pus si niste kaiser taiat fasii, pentru un plus de savoare, dar nu este
musai sa puneti, ies la fel de buni si fara.
Punem
cartofii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incins la
180°C, timp de 40-45 minute.
Cu
10 minute inainte de a fi gata presaram peste ei mararul tocat marunt si dam
din nou la cuptor.
Ii
puteti servi ca garnitura sau pur si simplu ca atare. Eu i-am servit cu un sos
tzatziki. Au fost super gustosi, iar combinatia este extraordinara.
Pentru sos avem nevoie de:
-
3-4
catei de usturoi
-
3-4
castraveti
-
1
lingura de ulei
-
sare
-
300
gr iaurt gras
-
zeama
de lamaie
Zdrobim
usturoiul si il frecam bine cu uleiul, astfel incat sa obtinem o pasta ca
maioneza. Peste usturoi adaugam castravetii curatati, dati pe razatoarea mica si
storsi bine de zeama. Dupa ce am amestecat bine adaugam si iaurtul, iar la
final asezonam cu zeama de lamaie, dupa gust.
Spor
la bucatarit si la savurat!
Savurez de la tine acum,prea mi-ai facut pofta.
RăspundețiȘtergereTe pup!
tare tare buni! iar cu sosul asta sunt un deliciu!
RăspundețiȘtergere