green

duminică, 3 iunie 2012

Prajitura rasturnata cu fructe


 







          Am descoperit de curand, fiind in cautare de retete de prajituri cu lapte condensat, una dintre cele mai simple si rapide prajiturici. Ii multumesc lui Teo, care ma inspira tot timpul cu retetele ei minunate, pe Teo’s kitchen.
         
          Ce este mai frumos la aceasta prajitura este ca putem folosi orice fruct preferam, capsuni sau cirese, ca tot este sezonul lor, caise, sau iarna mandarine, toate fie proaspete, fie congelate sau din compot.


          Ok, hai sa ne apucam de treaba, o sa vedeti ca nici nu o sa va dati seama cand o sa o si terminam.

          Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

-         3 oua
-         o cutie lapte condensate (400 ml)
-         40 ml ulei
-         150 gr faina
-         o lingura praf de copt
-         fructe (eu am folosit de ex zmeura congelata, cam 200 gr)

          Pentru ca o sa terminam repede de pregatit prajitura, mai intai pregatim cuptorul, pe care il incingem la 180°C, apoi ne ocupam de tava, pe care o ungem cu unt si o tapetam cu faina. Putem folosi orice tava pe care o avem la dispozitie.

          Acum ne ocupam de blat. Mixam cateva minute laptele condensate cu ouale si uleiul. Adaugam apoi, putin cate putin, faina cernuta cu praful de copt.


          Punem pe fundul tavii fructele si turnam peste ele aluatul.

          Dam la cuptorul incins timp de 25-30 minute, dar ca sa fim siguri facem si testul scobitorii.


          Cand este gata, rasturnam pe un platou, iar dupa ce s-a racit o portionam.

          Asa avem o prajiturica super gustoasa in cel mai scurt timp!
  



          Are cineva curaj sa ma contrazica atunci cand zic ca este printre cele mai rapide si simple retete de prajiturici?

          Spor la cofetarit!







6 comentarii:

  1. Nu indraznesc draga mea,dar mai si spun ca arata foarte bine,am sa o incerc si eu,cu lapte condensat nu am facut niciodata(ca nu prea mi-l place,dar asa in compozitie cred ca merge),puppppp si o seara faina!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu lapte condensat sigur e un deliciu!Pup

    RăspundețiȘtergere
  3. n-am facut niciodata cu lapte condensat oare o fi bun??

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Laptele condensat da un gust aparte acestei prajituri. Mi se pare mai buna decat clasicul pandispan. Acum depinde si de gustul fiecaruia, dar toti cei care au gustat-o au fost de acord cu mine.

      Ștergere
  4. rasturnata, nerasturnata arata super pufoasa si delicios de apetisanta si iti face pofta doar cand te uiti la poza, a iesit super si arata excelent de savuroasa :D

    RăspundețiȘtergere