Daca tot v-am facut pofta zilele trecute
de dovlecei pane, m-am gandit astazi sa va prezint si conopida pane. Pana anul
trecut recunosc ca eu nu o pregateam, dar recunosc ca a fost “dragoste la prima
degustare”.
Tot ce avem nevoie:
-
conopida
-
faina
-
pesmet
-
2-3
oua
Conopida
o spalam bine si o rupem in buchetele mici.
Batem
ouale ca pentru omleta si le adaugam sare.
Punem
ulei din belsug in tigaie si dam pe foc pana se incinge bine.
Dam
fiecare buchetel de conopida, pe rand, prin faina, oua, pesmet si la final din
nou prin oua. Punem in tigaia cu ulei incins.
Rumenim
bine pe toate partile, si ca sa fim siguri ca este gata infigem o furculita il
ele, daca trece usor inseamna ca sunt facute si la interior. Scoatem pe
servetele absorbante.
Sunt
absolut delicioase alaturi de un sos de usturoi.
Spor
la bucatarit si pofta buna!
delicioase! si mama ne facea! pup
RăspundețiȘtergereStiu cat este de gustoasa,asa ca servesc si eu o bucatica.Pupici!
RăspundețiȘtergere