Cred ca oricine are pofta din cand in cand
de un pilaf de orez. Il savuram inca de mici, in mai multe variante. Fie in
felul in care il pregatea bunica si care sigur tuturor ni se parea cel mai bun
pilaf mancat vreodata, fie felul in care il pregatea mama, fie in varianta de primavara
cu usturoi verde sau de vara cu multe legume proaspete. Acesta este pilaful pe
care il pregatesc eu de obicei, un pilaf pufos si gustos care este savurat de
intreaga familie cu cea mai mare placere.
Ingredientele de care avem nevoie sunt:
-
o
cana orez
-
pulpe
pui (3-4 buc) sau piept pui
-
2
cepe
-
2
morcovi
-
1
radacina de patrunjel sau de pastarnac
-
1
ardei gras
-
o
legatura de patrunjel
Mai
intai punem carnea de pui, fie ca alegem pulpe sau piept, la fiert.
Cat
timp fierbe carnea ne ocupam de pregatitul legumelor. Ceapa o tocam marunt,
ardeiul il tocam fasii (eu inca am mai avut pe la congelator rezerva de ardei,
dar acum puteti folosi proaspeti pentru ca deja au aparut pe piata). Morcovii
si radacina de patrunjel le dam pe razatoarea mica, iar patrunjelul il tocam
marunt.
Ceapa
o inabusim in putin ulei cu putina apa. Cand s-a inmuiat si a devenit
translucida putem adauga putina boia de ardei dulce, pentru a da o culoare
frumoasa mancaricii.
Urmeaza
sa punem ardeiul gras, pe care il lasam la inabusit cateva minute.
Adaugam
mai apoi morcovii si radacina de patrunjel, amestecam bine si apoi punem si
orezul spalat bine.
Dupa
ce am amestecat de cateva ori adaugam 2 cani din supa in care a fiert carnea
(folosim aceeasi cana cu care am masurat orezul). Amestecam din cand in cand.
Atunci cand a mai scazut din supa mai adaugam inca 2 cani, potrivim de sare,
adaugam patrunjelul tocat marunt si carnea fiarta (fie maruntita, fie pulpele
intregi).
Dam
la cuptorul incins, la foc potrivit si tinem pana scade bine.
Iese
un pilaf pufos care se topeste in gura. Il putem servi cu orice salata de sezon
sau iarna cu muraturi.
Spor
la bucatarit si pofta buna!
piticul meu il adora!Pup
RăspundețiȘtergere