De cate ori nu s-a intamplat ca
prichindeii nostri sa aiba pofta de tot felul de dulciuri pe care nu dorim sa
le cumparam. Ema nu este inca la varsta la care sa fi incercat vreodata
jeleurile, dar eu recunosc ca si acum ele sunt “placerea mea vinovata”. Asa ca
atunci cand am descoperit aceasta reteta am fost mai mult decat bucuroasa.
Pentru aceasta reteta multumesc colegei
mele dragi din breasla bloggerilor culinari, DiaMar – bucataria galbena, blog pe
care ar trebui sa-l vizitati des, pentru ca si ea are o fetita pe care o
rasfata cu bunatati, asa ca aveti de unde fura retete minunate pentru cei mici.
Ca sa trecem la oile noastre, sau mai bine
zis la jeleurile noastre, iata de ce avem nevoie:
-
800
gr mere
-
sucul
de la o lamaie
-
1
lingurita de scortisoara
-
20 gr
gelatina (2 pliculete)
-
miez de
nuca
Mai
intai curatam merele de coaja si le dam pe razatoarea mica. Apoi le amestecam
bine cu sucul de la lamaie si lasam 40 minute.
Cand
am terminat cu merele ne ocupam de gelatina, pe care o lasam la hidratat cu 50
ml suc de mere timp de 30 minute.
Dupa
ce s-a scurs timpul in care am lasat la odihnit merele rase cu zeama de lamaie,
asa… ca sa se cunoasca mai bine si sa isi imbine aromele, le punem la foc potrivit
pana scade bine zeama. Luam apoi de pe foc, adaugam scortisoara si la final gelatina
si amestecam bine.
Lasam
sa se raceasca compozitia, atat cat sa o punem la frigider, unde trebuie sa
stea pana se incheaga.
La
final formam bilute, pe care le putem da prin miez de nuca macinat, amestecat
cu scortisoara daca dorim.
Spor
la bucatarit si pofta buna piticilor!
delicii si pt cei mici, dar si pt noi cei mari..))pup
RăspundețiȘtergere