Avem
nevoie de:
-
mure
-
zahar
(1kg de zahar la 1kg de mure)
-
lamaie
(eu am pus una la 2kg de mure)
Spalam
foarte bine murele, dar trebuie sa fim cu grija pentru ca sunt delicate. Punem
in cratita in care o sa fierbem dulceata, un strat de mure, unul de zahar
s.a.m.d. si apoi punem la foc potrivit. Nu uitati sa puneti sub cratita o tabla,
ca focul sa nu bata direct in ea.
Acum
nu ne mai ramane decat sa pazim oala de pe foc, ca sa spumam atunci cand este
nevoie. Dupa ce nu mai face spuma aruncam si lamaia taiata felii subtiri, pe
care o sa o scoatem la final.
Ca
sa stim cand este gata picuram stropi de dulceata pe o farfurie. Daca stropii
nu se imprastie si stau pe farfurie ca niste bobite, atunci dulceata noastra
este gata.
Punem
dulceata calda in borcanele sterilizate (v-am povestit cum le sterilizam aici) si
calde inca, apoi lasam borcanele cu fundul in sus pana se racesc, ca sa se
produca vacuumul.
Imi
pare rau ca din poze nu va puteti da seama cat de gustoasa a iesit dulceata.
Lamaia a scos in evidenta gustul murelor si a taiat din dulceata excesiva a
zaharului. Un deliciu!
Spor
la bucatarit!
Primesti musafiri la degustat dulceata?Pupici!
RăspundețiȘtergereIi astept cu drag, oricand! Te imbratisez!
Ștergere