Astazi va propun o reteta pentru rasfatul
celor mici, pe care eu am incercat-o si sincer nu credeam ca o sa iasa atat de
reusita. In ciuda rapiditatii cu care le pregatim, aceste degetele cu branza
sunt foarte gustoase, cu gust foarte asemanator cu saratelele noastre clasice,
cu exceptia faptului ca nu sunt sarate. Dar daca mai adaugam cateva seminte de
chimen, asa cum o sa fac eu data viitoare, nu o sa simtim nicio diferenta.
Va spun sigur ca prichindeii o sa le adore
si sunt o varianta sanatoasa de rontait, care inlocuieste cu mare succes
sticksurile, grisinele, pufuletii sau orice alte rontaieli pe care le doresc copiii
(le putem da celor mici incepand cu 7 luni) sau le putem servi chiar la masa
impreuna cu un piure de legume, spre exemplu.
Avem nevoie de:
-
100
gr unt la temperatura camerei
-
100
gr branzica proaspata de vaci
-
in jur
de 160 gr faina (atat mi-a intrat mie, pentru ca am avut o branzica mai moale
pe care nu am scurs-o) sau cat sa fie un aluat pe care sa-l poti framanta fara
sa ti se lipeasca de maini
-
un
galbenus de ou
Din
unt, branzica si faina framantam bine un aluat.
Dam
aluatul la rece timp de ½ ora - 1 ora.
Intindem
o foaie cam de ½ cm grosime pe care o taiem sub forma de bastonase si ungem cu
galbenusul de ou.
Dam
la cuptorul incins la 200°C pana se rumenesc frumos.
La
final avem niste degetele delicioase, pe care se vor bate toti membrii
familiei.
Spor
la bucatarit si pofta mare prichindeilor!
Ce rapid se pregatesc.Imi place acest lucru.
RăspundețiȘtergereDe bune,nu mai spun.
Pup!
Peste ele putem sa presaram sare ,mac ,chimen si le mai putem denumi saleuri .
RăspundețiȘtergere