green

duminică, 29 iulie 2012

Degetele cu branza










Astazi va propun o reteta pentru rasfatul celor mici, pe care eu am incercat-o si sincer nu credeam ca o sa iasa atat de reusita. In ciuda rapiditatii cu care le pregatim, aceste degetele cu branza sunt foarte gustoase, cu gust foarte asemanator cu saratelele noastre clasice, cu exceptia faptului ca nu sunt sarate. Dar daca mai adaugam cateva seminte de chimen, asa cum o sa fac eu data viitoare, nu o sa simtim nicio diferenta.


Va spun sigur ca prichindeii o sa le adore si sunt o varianta sanatoasa de rontait, care inlocuieste cu mare succes sticksurile, grisinele, pufuletii sau orice alte rontaieli pe care le doresc copiii (le putem da celor mici incepand cu 7 luni) sau le putem servi chiar la masa impreuna cu un piure de legume, spre exemplu.


Avem nevoie de:

-         100 gr unt la temperatura camerei
-         100 gr branzica proaspata de vaci
-         in jur de 160 gr faina (atat mi-a intrat mie, pentru ca am avut o branzica mai moale pe care nu am scurs-o) sau cat sa fie un aluat pe care sa-l poti framanta fara sa ti se lipeasca de maini
-         un galbenus de ou

          Din unt, branzica si faina framantam bine un aluat.

          Dam aluatul la rece timp de ½ ora - 1 ora.

          Intindem o foaie cam de ½ cm grosime pe care o taiem sub forma de bastonase si ungem cu galbenusul de ou.


          Dam la cuptorul incins la 200°C pana se rumenesc frumos.

          La final avem niste degetele delicioase, pe care se vor bate toti membrii familiei.

  



          Spor la bucatarit si pofta mare prichindeilor!




2 comentarii:

  1. Ce rapid se pregatesc.Imi place acest lucru.
    De bune,nu mai spun.
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Peste ele putem sa presaram sare ,mac ,chimen si le mai putem denumi saleuri .

    RăspundețiȘtergere