Ca sa pastram traditia rasfatului cu ceva
dulce in weekend m-am gandit sa va prezint astazi o prajiturica a carei reteta
am furat-o din caietul de retete al mamei. O savuram de multi ani si ce ne
placea mai mult la ea cand eram mici era bezeaua. Dar intreaga combinatie este
delicioasa: blatul de cacao, cu gustul acrisor al gemului de prune si cu spuma dulce
de albusuri.
Avem nevoie de:
-
1
pachet unt (mama folosea margarina) la temperatura camerei
-
200
gr zahar pentru blat si 200 gr pentru bezea
-
300
gr faina
-
2
linguri cacao stinsa cu lapte
-
1
praf de copt
-
250
ml lapte
-
5 oua
-
gem
de prune
Mixam
untul cu cele 200 gr zahar pana avem o compozitie cremoasa.
Adaugam
galbenusurile, unul cate unul, apoi cele 2 linguri de cacao pe care le-am stins
cu un strop de lapte, laptele si la final faina pe care am cernut-o impreuna cu
praful de copt.
Tapetam
tava cu hartie de copt si turnam compozitia. Introducem la cuptorul incins la
180°C timp de cca 20 minute.
Cat
timp sta blatul la cuptor batem albusurile spuma tare, dupa care adaugam
treptat zaharul si mixam pana se topeste. Asa o sa obtinem o spuma tare, care
nu o sa pice din vas daca il rasturnam cu fundul in sus.
Cand
este gata blatul scoatem tava din cuptor, intindem un strat de gem de prune, nu
prea gros (sa zic ca trebuie cam 150-200 gr de gem), apoi bezeaua de albusuri. Spuma
de albusuri o putem intinde uniform sau ne putem juca putin, asa cum am facut-o
si eu, si sa facem moate moate.
Introducem
la cuptor pana se coace si bezeaua, adica pana atunci cand capata o culoare
aurie frumoasa.
O
lasam sa se raceasca, o taiem si o savuram impreuna cu cei dragi.
Va
spun ca este o prajiturica tare gustoasa si nici nu trebuie sa ne ostenim prea
tare ca sa o avem ca desert.
Spor
la cofetarit si pofta buna!
Pana cofetaresc eu,servesc de la tine o bucatica.Pup!
RăspundețiȘtergereTe servesc cu placere! Chiar si cu doua bucati :)) Te imbratisez!
ȘtergereAm facut si eu reteta ! Foarte buna ! :)
RăspundețiȘtergereMa bucur ca ti-a placut! :*
RăspundețiȘtergereAm încercat azi aceasta reteta .Nu este buna este super super buna ��
RăspundețiȘtergere