green

sâmbătă, 7 iulie 2012

Prajitura cu nuca de cocos










Nu stiu voi, dar eu trec printr-o perioada grea, culinar vorbind. Si asta din cauza caldurii care parca seaca si ultima farama de energie si pofta de orice din noi si ne indeamna doar sa cautam un cotlon racoros in casa pentru a lenevi. Acasa am un aparat de aer conditionat, de care nu abuzez prea tare, dar macar ma ajuta sa am in bucatarie o temperatura suportabila chiar si atunci cand folosesc cuptorul. Dar cum sa mai gatesti cand nu ai pofta sa mananci nimic altceva decat rosii cu branza? 


Ei bine… ce altceva ma putea scoate din letargia asta decat o provocare. Ati ghicit, este provocarea lunara lansata de Ama. Luna aceasta mi-a revenit blogul Corinei, Pofta vine gatind!, pe care eu il urmaresc de ceva timp, asa ca am avut o misiune ceva mai usoara in alegerea retetei. Tanjeam de mai mult timp dupa o prajiturica de acolo asa ca acum am avut ocazia perfecta sa o incerc.  

Este vorba de prajitura cu nuca de cocos, care este absolut delicioasa, asa ca merita efortul sa pornim putin cuptorul.


Iata de ce ingrediente avem nevoie:

pentru blat:

-         7 albusuri
-         300 gr zahar
-         200 gr nuca de cocos
-         3 linguri faina
-         ½ pliculet praf de copt

          pentru crema:
-         7 galbenusuri
-         7 linguri de zahar
-         7 linguri de lapte
-         200 gr unt la temperatura camerei
-         3 pliculete zahar vanilat (eu sincer nu o sa mai pun pentru ca este destul de dulce)
- 50 gr stafide
- esenta de rom

-         ciocolata rasa pentru decor

-         optional, pentru glazura: albus batut spuma

          Ca intotdeauna, mai intai ne ocupam de blat, pe care il obtinem foarte usor. Batem albusurile spuma si apoi adaugam zaharul treptat. Urmeaza nuca de cocos si faina cernuta cu praful de copt.


          Turnam in tava tapetata cu hartie de copt, nivelam bine si dam la cuptorul incins la 180°C, timp de cca 20 minute.   

          Pentru crema, mai intai ne ocupam de stafide pe care le lasam la inmuiat in esenta de rom. Cat stau ele la inmuiat frecam galbenusurile cu zaharul si laptele la bain-marie pana se ingroasa compozitia. Cand este gata lasam sa se raceasca bine. Frecam si untul spuma cu zaharul vanilat, cu mixerul. Cand crema de galbenusuri este racita bine o adaugam la untul spuma, apoi adaugam si stafidele inmuiate.


          Intindem uniform crema peste blat.

          Optional, eu nu am mai facut-o, putem adauga si o glazura din albus batut spuma.


          Deasupra ornam cu ciocolata rasa sau cu bilute de ciocolata.


  
  



          Spor la cofetarit si pofta buna!





3 comentarii:

  1. Imi place blatul cu nuca de cocos.Servesc si eu de la tine.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ramona, luna trecuta eu am facut de pe blogul tau acuma tu de pe al meu :))
    Ma bucur ca ti-a placut prajitura. Sa stii ca noua nu ne prea place nuca de cocos, insa prajitura asta este printre preferate. Combinatia e minunata! pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este absolut delicioasa! Multumesc frumos Corina! Cu siguranta o sa mai vezi retete de-ale tale pe blogul meu. Te imbratisez!

      Ștergere