Nu stiu voi, dar eu trec printr-o perioada
grea, culinar vorbind. Si asta din cauza caldurii care parca seaca si ultima
farama de energie si pofta de orice din noi si ne indeamna doar sa cautam un
cotlon racoros in casa pentru a lenevi. Acasa am un aparat de aer conditionat,
de care nu abuzez prea tare, dar macar ma ajuta sa am in bucatarie o temperatura
suportabila chiar si atunci cand folosesc cuptorul. Dar cum sa mai gatesti cand
nu ai pofta sa mananci nimic altceva decat rosii cu branza?
Ei bine… ce altceva ma putea scoate din
letargia asta decat o provocare. Ati ghicit, este provocarea lunara lansata de
Ama. Luna aceasta mi-a revenit blogul Corinei, Pofta vine gatind!, pe care eu
il urmaresc de ceva timp, asa ca am avut o misiune ceva mai usoara in alegerea
retetei. Tanjeam de mai mult timp dupa o prajiturica de acolo asa ca acum am
avut ocazia perfecta sa o incerc.
Este vorba de prajitura cu nuca de cocos,
care este absolut delicioasa, asa ca merita efortul sa pornim putin cuptorul.
Iata de ce ingrediente avem nevoie:
pentru blat:
-
7
albusuri
-
300
gr zahar
-
200
gr nuca de cocos
-
3
linguri faina
-
½ pliculet
praf de copt
pentru
crema:
-
7
galbenusuri
-
7
linguri de zahar
-
7
linguri de lapte
-
200
gr unt la temperatura camerei
-
3
pliculete zahar vanilat (eu sincer nu o sa mai pun pentru ca este destul de
dulce)
- 50 gr stafide
- esenta de rom
- 50 gr stafide
- esenta de rom
-
ciocolata
rasa pentru decor
-
optional,
pentru glazura: albus batut spuma
Ca
intotdeauna, mai intai ne ocupam de blat, pe care il obtinem foarte usor. Batem
albusurile spuma si apoi adaugam zaharul treptat. Urmeaza nuca de cocos si
faina cernuta cu praful de copt.
Turnam
in tava tapetata cu hartie de copt, nivelam bine si dam la cuptorul incins la
180°C, timp de cca 20 minute.
Pentru
crema, mai intai ne ocupam de stafide pe care le lasam la inmuiat in esenta de
rom. Cat stau ele la inmuiat frecam galbenusurile cu zaharul si laptele la
bain-marie pana se ingroasa compozitia. Cand este gata lasam sa se raceasca bine.
Frecam si untul spuma cu zaharul vanilat, cu mixerul. Cand crema de galbenusuri
este racita bine o adaugam la untul spuma, apoi adaugam si stafidele inmuiate.
Intindem
uniform crema peste blat.
Optional,
eu nu am mai facut-o, putem adauga si o glazura din albus batut spuma.
Deasupra
ornam cu ciocolata rasa sau cu bilute de ciocolata.
Spor
la cofetarit si pofta buna!
Imi place blatul cu nuca de cocos.Servesc si eu de la tine.Te pup!
RăspundețiȘtergereRamona, luna trecuta eu am facut de pe blogul tau acuma tu de pe al meu :))
RăspundețiȘtergereMa bucur ca ti-a placut prajitura. Sa stii ca noua nu ne prea place nuca de cocos, insa prajitura asta este printre preferate. Combinatia e minunata! pupici
Este absolut delicioasa! Multumesc frumos Corina! Cu siguranta o sa mai vezi retete de-ale tale pe blogul meu. Te imbratisez!
Ștergere