M-am intors dragii mei! Sper ca mi-ati simtit lipsa. Hai… macar un picut?...
Ei bine, nu trebuie sa fiti suparati ca am tras chiulul de la bloguit vreo 2
saptamani, cred ca meritam si eu o scurta vacanta. Oricum nu a fost deloc o vacanta
odihnitoare, ci mai degraba foarte activa, dar minunata. Nici nu stiu cum a
trecut atat de repede.
Am fost in minunata Moldova, de care mi-era tare dor,
ne-am intalnit cu prieteni dragi pe care nu-i vazusem de multa vreme si cu care
ne-am simtit extraordinar. Din pacate timpul a fost atat de scurt si noi am
avut atatea de facut si vazut incat nici nu am apucat sa ne intalnim cu toti.
Cel
mai important este ca in vacanta asta am devenit mandrii nasi ai unei minunate
printese, am vizitat locuri dragi alaturi de buburuza noastra mica (nu cred ca
este nevoie sa va mai spun ca la casa lui Creanga i-a placut cel mai mult) si
chiar daca nu am avut timp sa ne relaxam deloc, parca ne-am detasat de stres si
griji, asa ca a fost o vacanta foarte frumoasa.
V-as
povesti eu mai multe, dar nu vreau sa va plictisesc asa ca sa trecem la oile
noastre, sau mai bine zic, la bucatele noastre.
Si
ca sa va indulcesc oleaca o sa va prezint astazi o prajiturica pe care o putem
pregati rapid, cu ingrediente pe care sigur le are oricine in casa si chiar
daca nu aveti caise eu cred ca se poate face si cu alte fructe.
Avem
nevoie de:
-
2 oua
-
200
gr zahar
-
125
ml ulei
-
125
ml lapte
-
1
lingurita praf de copt
-
300
gr faina
-
1
praf de sare
Mai
intai dam drumul la cuptor, pentru ca o sa terminam repede de pregatit
prajiturica si avem nevoie de el incins la 180°C.
Mixam
ouale cu zaharul si sarea, apoi adaugam uleiul, in fir subtire, mixand in
continuare. Urmeaza laptele si la final faina cernuta cu praful de copt.
Tapetam
o tava cu faina, eu am folosit forma de tort cu pereti detasabili, de 26 cm
diametru, si turnam compozitia in ea.
Spalam
bine caisele, le taiem pe jumatate si le scoatem samburii. Punem jumatatile de
caise deasupra aluatului, cu mijlocul in sus, le apasam usor si punem in
fiecare caisa zahar vanilat.
Introducem
tava la cuptorul incins timp de 25-30 minute, pana trece testul scobitorii.
Dupa
ce s-a racit o portionam si o putem servi ca atare sau pudrata cu zahar.
Spor
la cofetarit si pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu