V-am prezentat acum ceva vreme dovleceii
pane, varianta pe care toata lumea cred ca o face, cea in care ii prajim
inecati intr-o gramada de ulei. Acum vreau sa va invit sa descoperiti si o varianta
mai sanatoasa, care va surade in special celor care sunt la dieta. Reteta o am
de pe blogul Edith’s kitchen, pe care eu il urmaresc cu mare interes si de unde
mai “fur” din retete si pe care v-il recomand si voua cu drag.
Ingredientele de care avem nevoie:
-
un dovlecel
de marime medie
-
1 ou
-
2
linguri de tarate de ovaz (gasim la plafar)
- 2
linguri de ceapa deshidratata (tot la plafar sau am gasit chiar la hypermarket,
la raionul cu condimente vrac)
-
2-3
linguri de branza dulce
-
sare,
piper
Odata
ce avem toata ingredientele pregatite ne apucam de treaba. Mai intai batem
albusul spuma, adaugam galbenusul, taratele de ovaz, ceapa, branza si
condimentele.
Dovleceii,
dupa ce i-am spalat bine, ii taiem felii de cam ½ cm grosime.
Dam
fiecare felie prin amestecul pregatit mai devreme si le punem in tava tapetata
cu hartie de copt. Pentru ca este un pic cam gros amestecul si poate nu o sa se
lipeasca asa bine de dovlecei, mai puteti pune cu lingurita deasupra, daca este
nevoie.
Dam
la cuptorul incins la 180°C timp de cca 30 minute.
Pe
langa faptul ca sunt foarte sanatosi, atat din pricina faptului ca nu ii mai
inecam in atata ulei cat si datorita ingredientelor, va spun ca sunt si foarte
deliciosi. Ceapa in special le da o aroma deosebita.
Spor
la bucatarit si pofta buna!
Arata extraordinar!
RăspundețiȘtergere