green

miercuri, 25 iulie 2012

Dovlecei pane la cuptor










V-am prezentat acum ceva vreme dovleceii pane, varianta pe care toata lumea cred ca o face, cea in care ii prajim inecati intr-o gramada de ulei. Acum vreau sa va invit sa descoperiti si o varianta mai sanatoasa, care va surade in special celor care sunt la dieta. Reteta o am de pe blogul Edith’s kitchen, pe care eu il urmaresc cu mare interes si de unde mai “fur” din retete si pe care v-il recomand si voua cu drag.



Ingredientele de care avem nevoie:

-         un dovlecel de marime medie
-         1 ou
-         2 linguri de tarate de ovaz (gasim la plafar)
-      2 linguri de ceapa deshidratata (tot la plafar sau am gasit chiar la hypermarket, la raionul cu condimente vrac)
-         2-3 linguri de branza dulce
-         sare, piper


          Odata ce avem toata ingredientele pregatite ne apucam de treaba. Mai intai batem albusul spuma, adaugam galbenusul, taratele de ovaz, ceapa, branza si condimentele.

          Dovleceii, dupa ce i-am spalat bine, ii taiem felii de cam ½ cm grosime.

          Dam fiecare felie prin amestecul pregatit mai devreme si le punem in tava tapetata cu hartie de copt. Pentru ca este un pic cam gros amestecul si poate nu o sa se lipeasca asa bine de dovlecei, mai puteti pune cu lingurita deasupra, daca este nevoie.


          Dam la cuptorul incins la 180°C timp de cca 30 minute.

         


          Pe langa faptul ca sunt foarte sanatosi, atat din pricina faptului ca nu ii mai inecam in atata ulei cat si datorita ingredientelor, va spun ca sunt si foarte deliciosi. Ceapa in special le da o aroma deosebita.


  


          Spor la bucatarit si pofta buna!




Un comentariu: