green

duminică, 24 noiembrie 2013

Churros










Pregatesc demult aceasta reteta cu specific mexican, dar niciodata nu am avut timp sa v-o prezint pentru ca le-am pregatit mereu pe fuga si s-au mancat rapid. Acesti deliciosi churros, pe care sunt sigura ca ii stiti de la mare, se pregatesc asemenea eclerelor, cu diferenta ca pe ei ii prajim nu ii coacem. Hai sa lasam vorbaria si sa va arat cat de simplu ii putem pregati.


Ingrediente:
-         1 cana apa
-         3 linguri zahar
-         ½ lingurita sare
-         2 linguri ulei
-         1 cana faina
-         3 oua
-         ½ lingurita praf de copt
-         ulei pentru prajit
-         zahar pudra si scortisoara

Amestecam intr-o oala apa, zaharul, sarea si uleiul si o dam pe foc pana ajunge la punctul de fierbere, apoi o dam la o parte.

Adaugam faina cernuta cu praful de copt si amestecam repede pentru a nu face cocoloase, pana avem un aluat consistent.

Adaugam, unul cate unul, ouale amestecand pana sunt complet incorporate.


Aluat astfel obtinut il introducem intr-un pos cu ajutorul caruia facem benzi de aluat pe care le punem direct in baia de ulei incins pana sunt frumos rumenite. Scoatem pe servetele absorbante.


Le servim ca atare, pudrate cu zahar pudra, cu zahar pudra amestecat cu putina scortisoara sau cu sos de ciocolata. Oricum le-ati servi sunt delicioase si dispar rapid de pe farfurie.


  





Spor la bucatarit si pofta buna!

2 comentarii:

  1. arata foarte bine si delicioase, un fel de gogosi alungite sau chiar niste eclere fara crema :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Exact, sunt ca niste eclere prajite cu gust de gogosele. Chiar sunt delicioase.

    RăspundețiȘtergere