green

joi, 26 iulie 2012

Dulceata de mure










         Abia am prins gustul dulceturilor asa ca, atunci cand prietena mea m-a sunat ca a gasit la piata mure, nu am rezistat sa nu-i zic sa-mi ia si mie. Am luat 2 kg, suficiente sa-mi iasa vreo 7 borcanele de dulceata. Iata cum mi-a iesit o dulceata delicioasa, care asteapta acum nerabdatoare in borcanele sa o intindem pe clatite sau pe orice desert poftim.



          Avem nevoie de:

-         mure
-         zahar (1kg de zahar la 1kg de mure)
-         lamaie (eu am pus una la 2kg de mure)

          Spalam foarte bine murele, dar trebuie sa fim cu grija pentru ca sunt delicate. Punem in cratita in care o sa fierbem dulceata, un strat de mure, unul de zahar s.a.m.d. si apoi punem la foc potrivit. Nu uitati sa puneti sub cratita o tabla, ca focul sa nu bata direct in ea.

          Acum nu ne mai ramane decat sa pazim oala de pe foc, ca sa spumam atunci cand este nevoie. Dupa ce nu mai face spuma aruncam si lamaia taiata felii subtiri, pe care o sa o scoatem la final.

          Ca sa stim cand este gata picuram stropi de dulceata pe o farfurie. Daca stropii nu se imprastie si stau pe farfurie ca niste bobite, atunci dulceata noastra este gata.


          Punem dulceata calda in borcanele sterilizate (v-am povestit cum le sterilizam aici) si calde inca, apoi lasam borcanele cu fundul in sus pana se racesc, ca sa se produca vacuumul.



          Imi pare rau ca din poze nu va puteti da seama cat de gustoasa a iesit dulceata. Lamaia a scos in evidenta gustul murelor si a taiat din dulceata excesiva a zaharului. Un deliciu!





          Spor la bucatarit!



2 comentarii: