green

vineri, 30 noiembrie 2012

Fursecuri cu unt de arahide













Ultima zi de toamna si sunt pe ultima suta de metri ca sa ma inscriu la provocarea secreta a Amei. De ce am ajuns asa tarziu? Pai o intreaga aventura. Blogul care mi-a revenit luna aceasta este blogul Corinei – Pofta vine gatind, pe care sigur il cunoasteti pentru ca l-am mai avut intr-o luna, cand am pregatit o minunata prajitura cu nuca de cocos.


Pai credeati ca daca l-am mai avut si il cunosc foarte bine o sa-mi fie mai usor?! Nici gand… Cu greu m-am hotarat la o reteta de briose magnifice cu lapte condensat si portocale, care din pacate nu au supravietuit pentru sedinta foto finala, fiind devorate fara mila de invitatii din acea seara. Acum ca am ramas fara poze, mi-am zis sa incerc altceva. Bebe avea pofta de papanasi asa ca am zis sa incerc reteta Corinei. Au iesit nemaipomenit de gustosi si gata reteta de postat, cand in ziua in care vroiam sa dau reteta apare pe blogul Corinei o noua reteta, pe care va spun sincer nu m-am incumetat sa nu o incerc. Am lasat papanasii deoparte si am facut aceste fursecuri cu unt de arahide, nemaipomenit de gustoase. Desi ca si aspect nu au iesit asa frumoase ca cele ale Corinei (cred ca trebuia sa pun ceva mai multa faina), ca si gust au fost grozave.

Pentru aceste fursecuri minunate avem nevoie de:

-         150 gr unt (la temperatura camerei)
-         150 gr unt de arahide
-         50 gr zahar
-         1 ou
-         100 gr faina
-         1 praf de copt
-         1 zahar vanilat
-         1 ciocolata cu lapte

          (Din cantitatile de mai sus mie mi-au iesit cam 30 de fursecuri.)


          Mai intai mixam untul cu zaharul si pliculetul de zahar vanilat pana avem o spuma, adaugam oul si apoi untul de arahide. Cand s-au omogenizat adaugam faina cernuta cu praful de copt si amestecam bine. Dam la rece minim 1 ora.

          Formam bilute cam de marimea unei chiftele (pentru ca aluatul meu a iesit un pic cam moale, ca sa nu mi se lipeasca de maini a fost nevoie sa mi le umezesc putin). Aplatizam bilutele intre palme, le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si in mijlocul fiecareia facem o gropita.


          Dam la cuptor pentru cca 25 minute. Cam dupa 10-15 minute, pentru ca fursecurile incep sa creasca si gropitele incep sa dispara, putem scoate tava si sa mai apasam putin. Cand sunt gata se lasa la racit.

          Ciocolata cu lapte o topim la bain-marie sau la cuptorul cu microunde si umplem cu ea gropitele din fursecuri.


          Dupa ce s-a intarit ciocolata le putem servi.
  





          Spor la cofetarit!


2 comentarii: