green

marți, 30 aprilie 2013

Cozonac pufos la masina de paine











Dragii mei, bine v-am regasit! Am lipsit ceva timp, dar sper ca nu mi-ati dus dorul si ati incercat in tot acest timp retetele postate de mine. Eu am avut o pauza pe blog, dar in bucatarie nu am lipsit prea mult. Ce sa facem… burticile cer papica.

Si pentru ca suntem in pragul sarbatorilor pascale m-am gandit sa-mi fac aparitia cu o reteta de cozonac. A fost prima data cand am facut cozonac si asta pentru ca mi-a fost tot timpul teama sa ma apuc de framantat. Nu mi-o aminteam decat pe mama care asuda saraca cu mainile in coca. Rezultatul, ce este drept, merita orice efort, dar eu am descoperit ca putem avea aceeasi cozonaci pufosi si gustosi cu foarte putina munca din partea noastra, partea cea mai grea o face masina de paine.


Iata de ce ingrediente avem nevoie pentru 2 cozonaci:

-         250 ml lapte caldut
-         1 lingurita sare
-         125 gr unt moale
-         2 oua intregi + 2 galbenusuri
-         150 gr zahar
-         miroase (coaja rasa de lamaie, portocale, esente)
-         760 gr faina alba
-         3 lingurite drojdie uscata sau un cubulet drojdie proaspata


          Umplutura:

-         rahat
-         2 albusuri
-         4 linguri zahar
-         nuca
-         cacao

Pentru uns:

-         1 ou batut

          Punem ingredientele pentru cozonac in masina de paine, in ordinea in care sunt enumerate, la programul de aluat (cam 1h si 25 minute dureaza la masina mea).

          Cand este gata impartim in doua parti egale, obtinem astfel 2 cozonaci.


          Daca ii vrem umpluti cu rahat intindem o foaie cu o latime cat tava de copt, presaram cubuletele de rahat pe toata suprafata, apoi rulam.


          Daca ne plac cu umplutura de nuca cu cacao impartim coca pentru un cozonac in doua parti, intindem doua foi de dimensiuni aproximativ egale si intindem compozitia de nuca (batem cele 2 albusuri spuma tare, adaugam zaharul si mixam in continuare, apoi amestecam usor cacao si nuca dupa gustul fiecaruia). Fiecare foaie o rulam, apoi le impletim rasucind cam de 3 ori.


          Punem in tavile de cozonac si mai lasam 30 minute la dospit. Ungem cu ou batut, putem presara si zahar, si introducem la cuptorul incins bine la foc potrivit (180°C) timp de 40-45 minute.


O sa fie un chin sa asteptati pe langa cuptor, pentru ca imprastie un miros minunat. La final o sa avem 2 cozonaci pufosi si foarte gustosi, care nu vor rezista prea mult timp pe farfurii.






Spor la bucatarit si pofta buna!





Sursa de inspiratie: bucataras.ro


135 de comentarii:

  1. Arata senzational, dar as vrea sa stiu ce gramag ar trebui sa aiba cubuletul de drojdie proaspata ( sunt de diferite gramaje ) . Multumesc amticipat .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cubuletul standard de drojdie este cel de 25 gr. Exista intr-adevar si de 50 gr. In reteta folosim pe cel de 25. Spor la bucatarit! Si astept sa-mi spui cum ti-a iesit.

      Ștergere
  2. Am incercat reteta. Este foarte buna. Cozonacul a iesit intr-adevar pufos si gustos. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu multa placere! Ma bucur tare mult ca ti-a placut!

      Ștergere
    2. Excelenta reteta ,exact ca in descriere iese , multumesc!

      Ștergere
  3. de ce nu l coacem in aparatul de paine?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu-l lasam sa se coaca in masina, in primul rand, pentru ca o sa creasca foarte mult si o sa dea peste cuva, tinand cont ca avem compozitie pentru 2 cozonaci. Poti injumatati ingredientele si il poti lasa sa se coaca in masina, dar in cazul asta nu o sa ai nici umplutura, nelipsita de la un cozonac, nici crusta de deasupra, pentru ca nu o sa-l poti unge cu ou. O sa fie mai mult ca o paine :).

      Ștergere
    2. Am facut eu la masina si ies perfect. Se fac cozonacii exact ca mai sus, numai ca in loc sa i pui in forma de cozonac le unesti capetele si ii pui in forma masinii de facut paine. Ii dai cu ou deasupra, poti pune si mac. 50 min sunt suficiente. Eu am masina marca moulinex.

      Ștergere
  4. Te rog sa imi spui ce dimensiuni au tavile tale?Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 11 x 30 cm au tavile pe care le folosesc eu.

      Ștergere
    2. Bună seara am şi eu o întrebare vă rog frumos să-mi spuneți dacă se poate frământa şi la mână pt că nu am maşină de pâine,şi atunci tot aşa de pufoşi ies ???Mulțumesc frumos ��������

      Ștergere
  5. Super buna reteta ta. Cautam demult o reteta sa o pot face la masina de paine. Am mai incercat alta reteta si nu a iesit,in schimb reteta ta e super. Aici in Canada unde stau eu aeru e mai uscat si presiunea mare si tot timpu trebuie lasat mai mult la crescut. Masina mea tot 1h30 minute framinta dar la terminarea framintarii era foarte putin crescut asa ca l-am mai lasat 20 minute si a crescut foarte frumos.Au iesit 2 cozonaci foarte pufosi si deliciosi. Nu stiu cum sa uplodez poza sa vii arat. Multumesc inca odata pt reteta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur tare mult ca ti-am fost de ajutor! Si eu am patit astazi cand am facut cozonacii pt masa de Paste, sa ii gasesc mai putin crescuti ca de obicei. Cred ca faina a fost de vina. Am lasat inca o jumatate de ora la dospit si au iesit grozavi. Poza o poti pune pe facebook. Te imbratisez!

      Ștergere
    2. Si eu locuiesc tot in canada .Ce inseamna 20 minute in plus ?L-ai lasat in masina pur si simplu?Mersi!

      Ștergere
    3. S-a intamplat o data, fiind ocupata cu copiii, sa nu-l pot scoate din masina atunci cand a fost gata si am observat ca a mai crescut stand acolo. De asta, cand mi s-a parut ca nu a crescut suficient l-am lasat pur si simplu in masina, desi programul luase sfarsit. Fiind inca, cald in ea aluatul creste. Spor@

      Ștergere
    4. Si eu locuiesc in Ca, Barrie. Si as vrea sa incerc aceasta reteta. Sper sa-mi iasa.

      Ștergere
  6. Buna Ramona, iti multumesc nespus pt aceasta reteta, a detronat toate retetele complicate pe care le-am incercat pana acum. Am incercat o data pt ca eram in graba mare si m-am minunat. As vrea sa spun ca eu am adus ceva modificari in sensul ca: in loc de lapte dulce fac uneori cu iaurt de casa sau lapte batut, albusurile le bat spuma cu o parte din zahar (pun 200 g) + galbenusurile. Cel mai important mi se pare sa pun untul treptat, cand masina framanta, mi se pare ca se desface fasii... evident, mai adaug faina Mergand pe aceste modificari, imi ies cei mai pufosi cozonaci ever! Azi i-am taiat cu greu din cauza pufoseniei! Inca o data, multumiri, voi merge doar pe reteta ta! Cu bine, Alina

    RăspundețiȘtergere
  7. Am si eu o masina tott moulinex...nu inteleg cum dai de 2 ori la framantat...programul de aluat cuprinde framantat+dospit si nu inteleg cum opresti dispitul ca sa framanti de 2 ori...inca nu am folosit masina ca sa vad cum apare pe ecran, dar mi-am pus intrebarea asta citind randurile tale

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se pun ingredientele in masina de paine, se lasa la programul de framantat+dospit; cand se termina programul se scoate aluatul, se imparte in 2 parti, se intinde si se pune umplutura. Apoi se ruleaza cozonacii si ii punem in tavi. Lasam sa se dospeasca acolo si apoi ii bagam la cuptor. Sper sa iti fie de ajutor acest scurt rezumat al retetei. Spor si sa ne spui cum ti-au iesit!

      Ștergere
    2. Poti sa imi spui Te rog ordinea exacta in care le-Ai pus in Cuva?

      Ștergere
    3. Ordinea, asa cum am specificat si in reteta, este cea in care sunt enumerate ingredientele.

      Ștergere
    4. Am facut de doua ori si au iesit geniali. E o placere sa ii fac si sa ii mancam mai ales :) Multumesc pentru reteta!

      Ștergere
  8. Am injumatatit cantitatile ca sa fac un cozonac de test. Dar sigur imi va parea rau ca nu am facut doi. Am pus totusi mai mult zahar adica 100gr in loc de 75. Mai am de asteptat putin pana il pot taia dar imi dau seama dupa cum arata ca este PERFECT. Reteta este excelenta si multumesc mult!

    RăspundețiȘtergere
  9. Acum sunt sigura ca imi pare rau ca nu am facut doi! Tocmai l-am taiat. E GENIAL!

    RăspundețiȘtergere
  10. Arata tare bine,as vrea sa fac si eu,dar sa framant la mana pt ca nu am masina!

    RăspundețiȘtergere
  11. Scuze am uitat esentialul cum ar trebui sa procedez|? MULTUMESC !

    RăspundețiȘtergere
  12. Vreau sa fac reteta si vreau sa stiu exact gramajul drojdiei uscate sau daca cele "trei lingurite" sunt masurate cu lingurita cu care este prevazuta masina de paine.
    Multumesc!
    Sarbatori fericite!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cele 3 lingurite sunt masurate cu lingurita care este atasata masinii de paine. Spor la treaba! Si sa va creasca, cozonacii! :)

      Ștergere
  13. Maine incerc reteta si mai am o intrebare,suprafata de lucru o dai cu faina sau cu ulei atunci cand ii modelezi/umpli?
    Multumesc!
    Sarbatori fericite!

    RăspundețiȘtergere
  14. Buna seara ,programul masinii este cel de pizza? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La masina mea, da. Este acelasi program cu care pregatesc si aluatul pt pizza (framantat si dospit).

      Ștergere
  15. buna ziua! am si eu o mare dilema...si nevoie de un raspuns cat mai rapid, daca se poate. cantitatile sunt pentru masina de paine de 1 kg maxim, sau pentru cea de 1,5 kg? multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Masina mea de paine are capacitatea de 1,5 kg si cred ca ingredientele sunt pt astfel de capacitate. Puteti injumatati ingredientele ca sa iasa un cozonac, daca aveti masina de 1kg. Spor!

      Ștergere
  16. Geniala reteta ta! Ies cozonacii minunati de fiecare data! Aici, in Irlanda, nu gasesc drojdie, acasa ii faceam fara probleme, o sa incerc sa ii fac cu faina cu agent de crestere, cum au ei aici, sa vedem daca ies la fel. Oicum, o reteta super! Felicitari! Detroneaza toti cozonacii framantati la mana!

    RăspundețiȘtergere
  17. Sper sa iti iasa cozonacii si in varianta "irlandeza"!Sa ne spui cum sunt, ca sa stie si alte doamne care se afla in situatia ta. Spor!

    RăspundețiȘtergere
  18. Buna ziua si La multi ani!

    Pentru ca masina mea de paine este de 1kg , am facut reteta pe jumatate.
    Au iesit bunicei dar nu foare pufosi , cred ca nu au crescut suficient desi am respectat toti pasii. Poate nu au stat suficient la dospit ( 30 min, in loc caldut ) sau poate ar fi tebuit sa pun programul masinii de doua ori .Ce zici? multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi pare rau ca nu au iesit exact cum iti doreai. Se poate sa fie si faina de vina (mi s-a intamplat si cu faina 000 sa nu-mi iasa albe si pufoase preparatele). Daca observi ca nu sunt crescuti suficient ii mai lasi in cuva pur si simplu mai mult timp, iar dupa ce ii pui in tavi ii lasi la loc cald pana cresc mai mult. I-am lasat o data si 2 ore. In niciun caz nu mai punem o data la masina, framantand inca o data scoate tot aerul din aluat. Sper ca data viitoare sa fie mai pufosi.

      Ștergere
  19. Masina paine max 800 g
    Tarrington house
    Ptr cozonac 1/2 din ingredientele tale?
    Sau poti sa -mi spui unde sa caut
    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, poti pune ingredientele la jumatate din cantitate. O sa iasa un singur cozonac. Spor la bucatarit!

      Ștergere
  20. Este vreun secret, ceva? La mine, după o ora și 10 min e f moale.... Nu creste. După prima frământare, era ceva lichid și plin de cocoloașe.... I.am mai dat încă o data o frământare. E f moale și nu creste un milimetru..... Ii mai pot face ceva? Am respectat întocmai toată reteta.... Mulțumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi pare rau sa aud asta. Cel mai probabil faina este de vina. Am patit si eu la o reteta de paine la care mi-a iesit bine prima data, iar a doua oara cu alta faina mi se scurgea aluatul printre degete cand l-am scos din masina. Eu reteta asta am incercat-o de nenumarate ori si a fost ok de fiecare data. Daca chiar nu iese acum, as mai vrea sa ii dai o sansa cu alt tip de faina si sa ne spui rezultatul.

      Ștergere
  21. A inceput aluatul sa crească abia când mai avea 15 min pana la terminarea programului:). L.am mai lăsat cred încă vreo ora sa crească bine. L.am scos și l.am pus pe masa. Mi s.a întins pe toată masa :) :) :). Acum rad, dar atunci nu :). Era imposibil de modelat în vreun fel. Nu m.am îndurat sa arunc și cu chiu cu vai (cu lingura) l.am pus în tavi. Au ieșit 2 chestii care nu au nicio legătură cu vreun tip de cozonac, dar au gust de cozonac :) :) :). Chiar foarte bun! Dar sunt f sfarimiciosi.... Se mai poate adăuga faina în timp ce mașina "mesteca", în cazul în care și altădată vă ieși aluatul moale? Ce trebuie făcut pentru a nu mai ieși sfarimiciosi? Mulțumesc frumos!

    RăspundețiȘtergere
  22. Fantastica reteta de cozonaci !!!!!


    RăspundețiȘtergere
  23. foarte buna reteta! au iesit dulci si pufosi numai ca eu i am copt tot la masina :D.dupa ce s a terminat programul de framantare am scos aluatul l am impartit in doua am umplut prima parte si am dat la programul de coacere (60 min) apoi am umplut si cealalta jumatate si iar la coacere.sunt foarte frumosi si gustosi.multumesc din suflet !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu va multumesc ca ati incercat reteta si pentru ca ne-ati impartasit experienta. Sunt sigura ca pontul o sa fie de ajutor. Va astept cu drag sa mai incercati si alte retete!

      Ștergere
  24. Draga mea, acum il fac. E deja la Moulinex :)
    La prima vedere, mi se pare cam putina drojdie pentru cele 760 gr de faina.
    Dar ti-am respectat reteta intocmai si sunt curioasa cum o sa iasa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai mei sunt deja in tavi la dospit. Secretul este sa-i lasati sa creasca frumos in tavi, inainte de ai baga la cuptor. Sper sa va iasa pufosi si gustosi! Spor la bucatarit!

      Ștergere
  25. Dupa 1h30m de malaxare si dospire, a fost nevoie sa-l mai las 30 min in cuptorasul Moulinex.
    Nu am probleme cu faina - dar folosesc doza corecta de drojdie. Pe-afara se vand fainuri "imbunatatite" care necesita o cantitate mai mica de drojdie - ca in reteta ta.

    Una peste alta, dupa 2h petrecute in cuptorul Moulinex, aluatul arata bine.
    L-am modelat usor si acum asteptam sa intram la coacere :) - il mai las doar un pic la crescut...

    Felicitari pentru reteta! Este buna - cu unica precizare: cantitatea de drojdie trebuie adaptata tipului de faina folosit.

    Multumesc si pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu m-am putut abtine... si am adaugat - pe langa rahat si stafide - bucatele mici de ciocolata menaj. Am experimentat asta cu niste aluat pentru placinta si a iesit grozav.
      Sunt curioasa cum da la cozonac ... ha ha

      Ștergere
    2. Au iesit super deliciosi si pufosi!

      Ștergere
  26. Am incercat si eu azi pentru prima data aceasta reteta. Am injumatatit gramajul, pentru 1 cozonac.
    Dar numai COZONAC nu mi-a iesit. E ceva care curge. Am patit exact ca cea/cel din 19.01.2015, ora 16.22.
    Desi am respectat gramajul, faina este speciala pentru cozonac...dar nu iese...................
    Acum este la copt tot in masina.
    Ce se intampla? Ma puteti ajuta?
    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și mie îmi iasă la fel. Deja am aruncat o porție dubla și acum iar încerc o tura. Dar parca aluatul are mult ulei și nu creștie deloc....e lipicios rău. Am mașină moulinex.

      Ștergere
  27. Este aluat facut la masina de paine,nu cozonac!Mi-am pierdut timpul pe site-ul unor bolovance

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. IN PRIMUL RAD BUNUL SIMT ITI LIPSESTE AMICE, IN AL DOILEA RESPECTA CU STRICTETE ORDINEA INGREDIENTELOR, NU LE PUI CUM TE TAIE CAPUL "DESTEPTULE".
      SA FITI FERICITE DOAMNELOR SI IGNORATI DAR NU VA SFIITI SA LE ATRAGETI ATENTIA ACESTOR BUCATARI DE DUMINICA. VA MULTUMESC SI CU O DEOSEBITA STIMA, DOAR ZAHI. SARUT MANINILE.

      Ștergere
    2. Este site-ul unei singure bolovance. O bolovanca cu 2 copii, un serviciu si o casa de intretinut, cu toate astea mi-am pierdut timpul impartasind retete pe care le-am incercat, fara a da copy paste din alte parti. Dar pentru persoane mai putin "dezghetate" si foooarte ocupate, ar trebui sa scriu in titlu ca este reteta de aluat de cozonac facut la masina de paine. Ca sa inteleaga toti cei care au in loc de cap niste bolovani.
      Va multumesc de sustinere, Zahi!

      Ștergere
    3. Felicitari pt raspunsul dat unui needucat care se ascunde sub anonimat!!

      Ștergere
  28. Buna ziua,
    As vrea sa incerc aceasta reteta acum, de Sarbatori. Va rog sa-mi spuneti ce tip de faina recomandati a se folosi. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In general folosesc faina 000, sau speciala pt cozonaci, am observat ca ies mai pufosi cu o astfel de faina.

      Ștergere
    2. In general folosesc faina 000, sau speciala pt cozonaci, am observat ca ies mai pufosi cu o astfel de faina.

      Ștergere
  29. O sa incerc si eu, dar am o intrebare: drojdia uscata este cea normala cu bobite mari sau cea mai fina speciala pentru masinile de paine? Multumesc! Craciun fericit si un An Nou minunat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi cer scuze de intarzierea raspunsului! Eu folosesc drojdie uscata Pakmaya, dar a mers si cu cea de la Dr. Oetcher. Sper ca v-au iesit cozonacii.

      Ștergere
  30. Si faina...cernuta sau nu? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Faina eu o cern indiferent de preparat, dar mai ales la prajituri, cozonaci. In felul asta evitam si cocoloasele de faina.

      Ștergere
  31. Buna seara,
    In sfarsit o reteta super!!!!!!!!!!
    Au iesit asa cum imi doream!
    Felicitari pentru reteta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai pus cantitățile exacte și ti-a crescut aluatul?

      Ștergere
    2. Ai pus cantitățile exacte și ti-a crescut aluatul?

      Ștergere
  32. Reteta e ok, dar am un singur comentariu: daca n-ar fi gresita cantitatea de lapte ar fi buna, muaahahahaaaaaaa!!!... 250ml lapte la 760g faina?...hai sa fim seriosi!!!!!!!!!!!...poate la 350-400g faina se pune atat lapte...n-o sa creasca veci, de 3 ori am incercat dupa aceasta reteta, am schimbat de fiecare data cate putin din cantitati, de fiecare data aluatul n-a crescut, s-a facut tare ca piatra, desi am observat ca e prea putin lichid, apoi am pus dublu cantitatea de lapte!!! aluatul a iesit asa cum trebuia si a crescut frumos!!! NU INCERCATI RETETA ASTA, E GRESITA!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Reteta cu siguranță nu este greșită! Cantitatea de lapte se adaugă untului topit și ouălor, suficiente lichide ca să închege bine un aluat. Dacă va apucați de frământat cu mâna atunci poate se schimbă datele problemei. Această rețetă este pt mașina de pâine.

      Ștergere
    2. Reteta cu siguranță nu este greșită! Cantitatea de lapte se adaugă untului topit și ouălor, suficiente lichide ca să închege bine un aluat. Dacă va apucați de frământat cu mâna atunci poate se schimbă datele problemei. Această rețetă este pt mașina de pâine.

      Ștergere
    3. de masina de gatit se vorbeste aici, am cautat reteta pt masina de gatit..pana la urma am luat cartea de instructiuni, unde sunt retetele, si acolo sunt cantitatile bune, trebuie doar sa te joci cu aromele...am cautat pe internet, pt diversificare...dar cand spun ca e gresit, atunci e gresit, daca am bagat de 3 ori cantitatea de lapte scrisa si a iesit tare ca piatra, nici macar n-a crescut, apoi am dublat cantitatea cum scrie in carte si-a iesit un cozonac pufos PUNCT

      Ștergere
    4. Deja am aruncat o porție și eu... și aluatul este tare dar parca și prea lipicios....nu înțeleg nici eu ce ii lipsește.

      Ștergere
    5. Deja am aruncat o porție și eu... și aluatul este tare dar parca și prea lipicios....nu înțeleg nici eu ce ii lipsește.

      Ștergere
    6. Nu am de ce sa public o reteta gresita. Nu ma supar daca primesc critici, pt ca invayam cu totii din critici si reteta nu am inventat-o eu, ci am preluat-o la randul meu, am incercat-o si v-am redat exact cum am facut. Dar sa mi se tot spuna ca este gresita reteta in conditiile in care am facut reteta asta, intocmai, de cel putin 10 ori, si mi-au iesit bine, atunci ma supar. Si nu sunt doar eu, sunt f multe persoane, pe care le cunosc, dar și cele care au lasat aici comentarii. Am avut si eu probleme cateodata pt ca nu au crescut f mult, dar nicidecum sa iasa un aluat f tare.
      Asa ca am rugamintea, puteti scrie ca nu v-a iesit reteta, dar nu ca este gresita, pt ca in felul asta mi se pare ca ma faceti mincinoasa si asta nu pot accepta. Multumesc!

      Ștergere
    7. Nu am de ce sa public o reteta gresita. Nu ma supar daca primesc critici, pt ca invayam cu totii din critici si reteta nu am inventat-o eu, ci am preluat-o la randul meu, am incercat-o si v-am redat exact cum am facut. Dar sa mi se tot spuna ca este gresita reteta in conditiile in care am facut reteta asta, intocmai, de cel putin 10 ori, si mi-au iesit bine, atunci ma supar. Si nu sunt doar eu, sunt f multe persoane, pe care le cunosc, dar și cele care au lasat aici comentarii. Am avut si eu probleme cateodata pt ca nu au crescut f mult, dar nicidecum sa iasa un aluat f tare.
      Asa ca am rugamintea, puteti scrie ca nu v-a iesit reteta, dar nu ca este gresita, pt ca in felul asta mi se pare ca ma faceti mincinoasa si asta nu pot accepta. Multumesc!

      Ștergere
    8. In aceasta seara am facut din nou cozonac dupa aceasta reteta. A treia oara de la Craciun. Au iesit 2 cozonaci pufosi, pufosi, pufosi. Ca pe vremea bunicii.....Am folosit faina Boromir 000 de fiecare data.
      Reteta este buna!
      Felicitari!

      Ștergere
    9. Ma bucur nespus! Creeaza dependenta, intr-adevar. Eu de cand am descoperit reteta nu m-am putut intoarce la cozonacii din comert. Sa-i savurati cu placere!

      Ștergere
    10. Ma bucur nespus! Creeaza dependenta, intr-adevar. Eu de cand am descoperit reteta nu m-am putut intoarce la cozonacii din comert. Sa-i savurati cu placere!

      Ștergere
    11. Daca aluatul va iese moale mai puneti putina faina ,pina are consistenta pe care o doriti de preferat Grania pt cozonac.

      Ștergere
  33. Aveți dreptate doamna. Eu nu am spus ca este greșită rețetă ci ca nu înțeleg unde am greșit eu...sau ce anume nu a fost bine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Va cer scuze, raspunsul nu va era adresat dvs. Imi pare rau ca nu v-a iesit reteta. I s-a intamplat chiar mamei mele sa ii iasa aluatul f moale si lipicios, dar din vina ei pt ca a pus mai mult unt si a completat "din ochi" cu faina. Dupa programul de dospit l-a scos din cuva si l-a framantat cu mai multa faina. A iesit pana la urma, dar nu asa de pufos.
      Chiar imi pare rau sa vad ca nu iese tot timpul reteta, chiar nu-mi dau seama care este problema. Cu crescutul am mai avut si eu probleme, dar consistenta aluatului a fost tot timpul OK.

      Ștergere
    2. Va cer scuze, raspunsul nu va era adresat dvs. Imi pare rau ca nu v-a iesit reteta. I s-a intamplat chiar mamei mele sa ii iasa aluatul f moale si lipicios, dar din vina ei pt ca a pus mai mult unt si a completat "din ochi" cu faina. Dupa programul de dospit l-a scos din cuva si l-a framantat cu mai multa faina. A iesit pana la urma, dar nu asa de pufos.
      Chiar imi pare rau sa vad ca nu iese tot timpul reteta, chiar nu-mi dau seama care este problema. Cu crescutul am mai avut si eu probleme, dar consistenta aluatului a fost tot timpul OK.

      Ștergere
  34. Am încercat totuși cu chiu cu vai la a doua tentativă sa întind aluatul care era mult prea lipicios și pe care l-am lăsat de data asta la programul de dospit și frământat de doua ori, deci asta însemnând 2 ore și jumătate căci un program la mine durează o ora și 15 minute. Sa vedem ce iasă. Este ora 00.36 și încă mai am de așteptat o jumătate de ora. Unul pare sa crească puțin dar celalalt nu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte buna reteta si corecta! Ii coc la masina de paine si sunt uauuu! Aluatul intradevar este foarte moale daaaar am pus faina jos si pe mâini ulei si i-am intins cu mana si nu a mai fost nici o problema! Deci folositi ulei sau faina cu ce va descurcati mai bine si moliciunea aluatului nu mai este o problema!

      Ștergere
  35. Am încercat totuși cu chiu cu vai la a doua tentativă sa întind aluatul care era mult prea lipicios și pe care l-am lăsat de data asta la programul de dospit și frământat de doua ori, deci asta însemnând 2 ore și jumătate căci un program la mine durează o ora și 15 minute. Sa vedem ce iasă. Este ora 00.36 și încă mai am de așteptat o jumătate de ora. Unul pare sa crească puțin dar celalalt nu.

    RăspundețiȘtergere
  36. Mulțumesc pentru reteta postată! Am facut cu mașina mea de pâine Moulin ex cu programul pentru aluat. Apoi i-am pus in 2 tăvi. Am scos 2 cozonaci super. Au crescut foarte frumos. Reteta este foarte buna!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca v-au placut! Sper sa va iasa la fel de buni de fiecare data!

      Ștergere
  37. Foarte buna reteta! Fiul meu de 2 ani e innebunit dupa acest cozonac.Multumesc de reteta!

    RăspundețiȘtergere
  38. Pentru a nu se lipi aluatul de mainise foloseste faina sau ulei?Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu folosesc făină. Nu spun ca nu s-ar putea cu ulei (știu ca mama la rețeta clasică folosea uleiul), dar eu de când fac acești cozonaci numai făină am folosit.
      Și copilașii mei sunt înnebuniți după cozonaci. Mă bucur tare mult ca sunt incantati și alți prichindei de ei.

      Ștergere
  39. Aluatul este foarte moale, am facut la masina de paine moulinex.Cozonac fac de obicei framantat insa acum sunt intr-o perioada de experimentare / testare retete. O modalitate de a salva ingredientele ne puteti da? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  40. A iesit super pufos,ingredientele sunt corect proportionate,daca respectati intocmai reteta si framantati la masina de paine e imposibil sa nu iasa.Reteta e belea si o sa o fac numai pe aceasta de acum incolo.

    RăspundețiȘtergere
  41. Draga Ramona,mii de mulțumiri că ai împărtășit cu noi această minunata reteta!este a treia oara cand fac aceasta reteta si pot spune ca a iesit perfect,pufos,aromat și gustos!nu sunt foarte pricepută în bucătărie...însă le incurajez pe toate gospodinele sa încerce,chiar daca nu iese din prima, schimbați ingrediente,adică folosiți mărci diferite!Am descoperit acest blog relativ recent si cu siguranta voi încerca si alte rețete,cred ca următoarea va fi tarta cu căpșuni!P.S. Îți trimit pe Facebook poze!Spor la bucatarit!

    RăspundețiȘtergere
  42. Buna! Azi incerc pt prima data sa fac. Reteta f simpla si coerent spusa. Multumesc si Paste fericit!

    RăspundețiȘtergere
  43. Cozonacii ies foarte buni. Si cantitatile sunt perfecte. Folosesc aceasta reteta de cativa ani. Conteaza enorm sa cantariti ingredientele cu un cantar electronic.

    RăspundețiȘtergere
  44. Super rețeta!
    Am făcut cozonaci cu cacao,mac si nuca. Eu am lăsat aluatul cam doua ore in mașina de pagina la dospit. Mulțumesc mt pentru rețeta!

    RăspundețiȘtergere
  45. Sunt sigura ca va iesi bun, insa daca puneam cata faina scrie, erai bai mare...doar 500 am pus si am mai avut nevoie de lapte in plus!!

    RăspundețiȘtergere
  46. Au iesit exact ca in imagini! Va multumesc pentru reteta, sunt foarte buni si pufosi!

    RăspundețiȘtergere
  47. Buna! Am facut aseara, dar nu a crescut coca la fel ca in imagine. Am aceeasi masina de facut paine. Am gresit si am pus 40g drojdie. Ai idee de ce?
    In orice caz, reteta e minunata, cozonacii au iesit deliciosi. Multumim mult! Reteta e salvata si pusa la loc de cinste!!!

    RăspundețiȘtergere
  48. Ce masina de paine de la moulinex recomandati ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cea cu 19 programe de la tefal, am inteles ca moulix a fost preluat de tefal

      Ștergere
  49. Buna. Untul este topit si racit sau doar moale?

    RăspundețiȘtergere
  50. Am incercat reteta aseara si am fost foarte placut surprinsa. Au iesit pufosi si frumosi. Multumesc pentru reteta!

    RăspundețiȘtergere
  51. Au iesit ff buni si pufosi. Am pus de doua ori programul de aluat ca sa se framante f bine. Bineinteles, nu am lasat si la dospit prima data, ci doar la framantat; apoi am oprit si am repornit inca un program de aluat. Si am avut grija sa cern si faina inainte. Prima data cand am facut nu am tinut cont de aceste lucruri si au iesit tari. Multumesc de reteta ! Nota zece ! Nu ma asteptam sa iasa asa mininati. Si au crescut f mult !

    RăspundețiȘtergere
  52. Mulțumesc pentru reteta! Am adaugat putina faina și puțin ulei în timp ce frământa și rezultatele au fost nemaipomenite! Îmi pare rău că nu pot pune poze! Pufoși și gustoși! Crăciun fericit!

    RăspundețiȘtergere
  53. O reteta perfecta! Daca se respecta exact cantitatile ies niste cozonaci super. Eu am incercat la ultimii (am facut 6) sa pun un pic mai mult zahar (mi se parea ca nu sunt destul de dulci) si rau am facut. Nu au mai crescut. :(. Ceilalti '4 au iesit super ok. Multumim frumos pt reteta. Craciun Fericit! :)

    RăspundețiȘtergere
  54. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  55. Super reteta l-am facut de vreo 6 ori si a iesit super bun...maine il fac din nou...nu ma mai satur de el...foarte bun multumesc

    RăspundețiȘtergere
  56. Excelenta reteta, i-am uimit pe toti ai casei! Este a doua oara in viata cand fac cozonac si prima data dupa reteta asta. Data trecuta i-am preparat dupa o reteta clasica, m-am chinuit o noapte intreaga pentru 2 cozonaci! Acum, insa, fara efort, au iesit 2 cozonacei excelenti. Cred ca voi mai creste cantitatea de zahar, totusi, la 200g. Va tin la curent cu ce-a iesit. Spor la bucatarit!
    Felicitari din nou, merita incercata reteta!

    RăspundețiȘtergere
  57. ce nr are programul....eu mi.am pierdut cartea

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La masina pe care o am eu este programul 13 (1h30min). Se poate sa difere nr programului la masini diferite.

      Ștergere
  58. Bună!eu am un Moulinex iar în carte îmi scrie sa nu depășească 900gr cantitatea de aluat ce se formează. Voi ce părere aveți să fac din jumătate de cantitate recomanadata sau merge sa pun pt.2 cozonaci? Mulțumesc frumos

    RăspundețiȘtergere
  59. Va recomand sa injumatatiti cantitatile. Masina mea este pt 1500gr.

    RăspundețiȘtergere
  60. Cel mai bun aluat de cozonac!Nu voi mai incerca alta reteta niciodata.Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  61. Buna ziua,vroiam sa va intreb cand ii intindeti pe masa folositi faina sau ulei? Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  62. Am făcut rețeta, absolut delicios și pufoși mulțumesc mult.

    RăspundețiȘtergere
  63. Am făcut rețeta ,cozonacii au ieșit dar a doua zi nu mai sunt pufoși se întăresc oare am greșit cu ceva ?menționez ca am respectat rețeta!

    RăspundețiȘtergere
  64. Eu fac rețetă asta de vreo trei ani si va spun este o reușită garantata. Mulțumesc frumos si Paste fericit tuturor!!!

    RăspundețiȘtergere
  65. La masina cu 14 programe ce program ai ales

    RăspundețiȘtergere
  66. Fac cozonaci dupa rețeta aceasta de ani de zile si mi-au iesit de fiecare dată excelent. Mulțumesc din suflet. Crăciun fericit!

    RăspundețiȘtergere
  67. Hoang Duong is a special technical and trading company in the field of supplying industrial equipment to the Vietnamese market. Our company supplies products originating from Asia such as China, Japan and Korea, as well as Europe and America to the Vietnamese market. More: bạc hợp kim đồng, Thép rèn, Nhựa pa6, Nhựa PTFE, Nhựa UHMW PE, Trục con lăn

    RăspundețiȘtergere
  68. Am încercat această reteta pentru prima oară la aparat Moulinex program nr.13 urmând ordinea expusă a ingredientelor. Extraordinar de bun, pufos, crescut. De mult imi doream o reteta deosebită. Aceasta reteta difera la cantitati si aspectul aluatului față de reteta mentionata in cartea aparatului Moulinex. Si reteta cărții este acceptabilă dar nu este o reteta deosebită ca aceasta din care sa rezulte ceva atât de gustos. Vă multumesc din suflet si ma bucur ca am dat de acest blog. Toate cele bune! Sărbători Pascale luminate si binecuvântate alături de cei dragi!Daniela.

    RăspundețiȘtergere
  69. Eu I-am făcut cu umplutura de brânza și cașcaval. Am respectat rețeta, cu o singura excepție, am pus 3 gălbenușuri in loc de doua. Au ieșit minunați! Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  70. Draga Ramona, iti multumesc pentru aceasta reteta pe care am gasit-o din intamplare acum in 2023. Am urmat sfaturile tale si am reusit sa fac 4 cozonaci grozavi. In sfarsit, am gasit reteta ideala pentru cozonacii de acasa si o sa o folosesc de cate ori imi va fi dor de aromele copilarie. Sa ai parte de tot ce e bun si frumos in anul care vine! Liliana

    RăspundețiȘtergere