green

luni, 5 martie 2012

Saramura de pui










Saramura de pui este una din mancarurile pe care le stiu de cand eram mica. Ce imi placea cel mai mult la ea era faptul ca aveam impresia ca mananc ciocanele in miniatura pentru ca mama ne punea noua in farfurie partea superioara din aripioara. Copilarii… Important este ca o mancam fara mofturi.
O sa va dati seama ca pe cat este de simpla pe atat este de gustoasa, mai ales daca sunteti fani ai usturoiului.


Nu va mai tin la taina, sa trecem la treaba.

Ingredientele de care avem nevoie sunt:

-         cam 1 kg de aripioare de pui
-         5-6 catei de usturoi
-         o legatura de patrunjel
-         ulei pentru prajit
 
           Spalam aripioarele si le taiem varfurile, pe care le indepartam, apoi le taiem in jumatati. Intr-un vas le punem la prajit in ulei pana cand sunt rumenite bine.

         
          Intre timp punem in vasul in care o sa pregatim saramura, apa la fiert, in jur de 3-4 litri. Cand incepe sa fiarba punem aripioarele rumenite. Bineinteles ca trebuie sa spumam bine.

          Nu am stat cu ochii pe ceas sa vad cam cat a durat, dar va puteti da seama simplu cand sunt bine fierte aripioarele, pentru ca desi atunci cand le-am pus in apa erau rumenite frumos, acum o sa fie albe.

          Potrivim de sare, vegeta sau cu un cub de pui daca doriti, apoi punem usturoiul pisat si mai lasam cam 1-2 minute, pana “infloreste” usturoiul.


          La final oprim focul si adaugam patrunjelul tocat marunt.

         Asta-i toata reteta. Ca sa fac un rezumat: prajim aripioare, fierbem aripioare, punem usturoi, patrunjel si o papam.





          Spor la bucatarit si la savurat!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu