green

sâmbătă, 24 martie 2012

Mini cupcakes cu ciocolata













Nu puteam sa ratez un weekend fara sa nu va rasfat cu o prajiturica delicioasa. De cand am descoperit-o pe blogul Teo’s kitchen, m-am indragostit de aceste mini minunatii. Si ce imi place cel mai mult la ele?… Ati ghicit. Se fac repede si simplu. Cu un mixer in mana nici nu o sa va dati seama cand le-ati terminat.


Ingredientele de care avem nevoie sunt:

Pentru blat:
-         70 gr faina
-         ½ lingurita praf de copt
-         un praf de sare
-         70 gr unt la temperatura camerei
-         90 gr zahar
-         1 ou
-         4 linguri lapte
-         esenta vanilie

          Pentru crema:

-         80 gr unt la temperatura camerei
-         50 gr zahar pudra
-         2 linguri cacao
-         1 galbenus

Cu aceste cantitati mie imi ies in jur de 30 de mini cupcakes.

Dupa ce am pregatit ingredientele incepem treaba. Mai intai spumam cu mixerul untul cu zaharul, cam 5 minute la viteza medie. Adaugam mai apoi oul si laptele, iar la final punem faina cernuta cu praful de copt si sarea.


Compozitia o punem intr-un pos sau sprit, ce avem la indemana, si umplem hartiutele cam 2/3, pentru ca o sa creasca. Dupa cum vedeti nu este nevoie de tava speciala pentru mini cupcakes, folositi una obisnuita in care puneti hartiutele, dar la distanta de vreo 2-3 cm intre ele, ca sa nu se lipeasca una de alta atunci cand cresc.

Introducem la cuptorul preincalzit, la 180°C, timp de 8-10 minute. Cand sunt gata o sa aiba o culoare aurie placuta, dar daca vreti sa fiti siguri ca sunt gata puteti face testul scobitorii, dar cu mila, pentru ca sunt delicate.

Intre timp pregatim crema. Amestecam toate ingredientele pana obtinem o crema pufoasa si nu mai simtim zaharul praf. Bineinteles ca ne poate ajuta foarte mult mixerul.


Cand s-au racit prajiturelele, tot cu ajutorul posului, le ornam cu crema.








Contraziceti-ma voi ca nu este simplu. Si rezultatul nu numai ca este foarte aspectos, dar si foarte gustos.

Spor la cofetarit si la savurat!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu