Acum ceva timp am pregatit o prajitura
extraordinara, care a devenit repede preferata mea (nu stiu daca sa detronez
Tosca sau sa le las pe amandoua pe locul I). Am mai pregatit-o de atunci de
vreo 2-3 ori, dar nu am avut timp sa o postez. Iata ca acum am putin timp liber
si va bucur si pe voi cu minunatia asta.
Avem nevoie de:
Pentru foi:
-
12
albusuri
-
12
linguri zahar
-
12
linguri nuci macinate
-
6
linguri faina
Pentru crema:
-
12
galbenusuri
-
14
linguri zahar
-
2
plicuri zahar vanilat
-
8
linguri lapte
-
300
gr unt
-
50 gr
nuca de cocos
-
50 gr
stafide (pe care le tinem cam o ora in esenta de rom)
-
50 gr
ciocolata
Decor:
-
50 gr
ciocolata alba
-
50 gr
ciocolata neagra
Din ingredientele pentru foi facem 3 foi.
Acum fiecare dupa cum doreste: ori pregatim compozitia, o impartim in 3 si
coacem 3 foi, fie impartim ingredientele si pregatim compozitia pentru fiecare
foaie in parte. Eu am incercat ambele variante si nu mi s-a parut vreo
diferenta.
Ok, compozitia pentru foi o pregatim
astfel: batem spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si dupa ce am
mixat bine adaugam nucile macinate amestecate cu faina.
Tapetam tava cu hartie de copt, turnam
compozitia si coacem cam 15 minute la foc potrivit.
Cat timp coacem foile ne putem ocupa de
crema. Pentru asta mixam bine galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat,
adaugam laptele si punem pe baie de aburi pana se topeste zaharul si compozitia
se ingroasa. Lasam sa se raceasca bine.
Mixam untul spuma si adaugam in el cate o
lingura din crema racita, omogenizand bine.
Crema pe care am obtinut-o o impartim si pe
ea in 3 parti egale.
Prima parte o amestecam cu nuca de cocos
si o intindem peste prima foaie de blat. Peste crema punem al doilea blat.
A doua parte din crema o amestecam cu
stafidele imbatate in rom (sau esenta de rom asa cum am facut eu) si o intindem
peste foaia nr 2.
Ultima crema o amestecam cu ciocolata rasa
si o intindem peste blatul 3.
Deasupra radem ciocolata alba si cea neagra.
Dam la rece cateva ore sau peste noapte.
Va intrebati ce gust are o prajitura care
imbina atatea arome? Va spun eu: unul magnific. Am pregatit-o si ca sa intampin
acasa invitatii la botezul bebelului meu drag si pot sa spun ca era cat pe ce
sa nu-mi ajunga pentru toata lumea. Si nu mai spun ca a facut furori. Sper ca
v-am facut curiosi si o sa o incercati.
Spor la bucatarit si pofta buna!
Sursa de inspiratie: http://miremirc.blogspot.ro
Arata foarte bine, cred ca e delicioasa...eu inca nu am reusit sa o fac. Pup
RăspundețiȘtergereLa ce minunatii pregatesti tu Paula, sunt sigura ca asta-i o nimica toata. Te pup!
ȘtergereTosca este grozav de buna,daca seamana la gust atunci este grozav!Imi place cum arata!Pup!
RăspundețiȘtergereMinunata ! :)
RăspundețiȘtergereIntr-adevar! Multumesc de reteta! Sunt mare fana a prajiturilor pregatite de tine.
ȘtergereNu e cam mult 26 lg de zahar per total? Nu e gretos de dulce?
RăspundețiȘtergereO sa o incerc...arata foarte bine😉
RăspundețiȘtergere