green

sâmbătă, 30 noiembrie 2013

Minitarte cu legume










Am inceput sa numar lunile care trec dupa provocarile culinare la care particip. Luna aceasta provocarea secreta a Amei, gazduita in luna noiembrie de Ioana (a carei bucatarie este plina de Pasiune si culoare), m-a trimis sa rasfoiesc Retetele Panselutei. Am facut ca de obicei o selectie de multe retete gustoase, dar am ramas la aceste minitarte cu legume si nu am regretat deloc. Au avut un succes nemaipomenit si au fost devorate toate de cum le-am scos din cuptor. Fetita si sotul au fost innebuniti dupa ele. Ce este frumos este faptul ca puteti adauga cam ce legume doriti voi: mazare, porumb dulce, broccoli…


Ingredientele de care avem nevoie:

-         1 ardei gras rosu (tocat cubulete)
-         1 dovlecel potrivit ca marime (cu coaja, taiat cubulete)
-         1 ceapa tocata marunt (ceapa verde sau praz)
-         ½ cana cascaval ras (puteti folosi o combinatie de cascaval, parmezan sau chedar)
-         1 legatura marar
-         4 oua mari
-         3-4 linguri ulei
-         1 cana faina (cana de 250ml)
-         1 plic praf de copt
-         sare si piper dupa gust

Amestecam legumele si cascavalul, peste care turnam ouale pe care le-am frecat cu uleiul. Urmeaza faina cernuta cu praful de copt.


Turnam compozitia in forme de briose. Eu am folosit forme de silicon, 18 forme de mini briose si 6 forme de briose mari. Deasupra radem cascaval sau mozzarella si dam la cuptorul incins pentru 35-40 minute (pana se rumenesc frumos si trec proba scobitorii).










          Spor la bucatarit si pofta buna!



2 comentarii:

  1. Ce dulce-i aia mica ! Sa-ti traiasca! Ma bucur ca ai gasit o reteta care sa va placa

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim mult pt reteta! Am gasit mai multe retete frumoase pe care cu siguranta o sa le incerc, dar asta-i fenomenala. Fetita este innebunita dupa ele si deja am o prietena care le-a pregatit avand acelasi succes.

      Ștergere