Nu stiu daca exagerez, dar cred ca
ciresele sunt fructele mele preferate. As fi in stare sa stau o zi intreaga cu
castronul de cirese in fata si sa mananc. Din pacate perioada lor este asa
scurta incat nu ne putem bucura si satura pe deplin de ele. Si pentru ca anul
acesta a fost unul prielnic cireselor, m-am hotarat sa pregatesc cateva borcane
de compot, ca sa ne putem bucura de ele si mai tarziu.
Ingrediente:
-
cirese
-
zahar
– 3 linguri la fiecare borcan de 800ml
-
apa
Reteta este foarte simpla. Spalam ciresele,
inlaturam coditele si le alegem pe cele stricate. Punem ciresele in borcane
sterilizate, fiecare pune cate cirese vrea in borcan; unii prefer mai multe
fructe, altii vor mai mult suc. La fiecare borcan punem 3 linguri de zahar (am
vazut si retete cu 4-5 linguri la borcan, dar mie nu imi place asa dulce, in
plus o sa pape si piticii mei din el). Umplem cu apa si inchidem bine cu
capace.
Punem borcanele intr-o tava pe fundul
careia am pus un servet de bucatarie, punem apa in tava si dam la cuptor (putem
pune la fel de bine si pe aragaz, dar dureaza mai mult). Este gata cand in
borcane s-a topit zaharul si se formeaza bule de aer. Oprim cuptorul si lasam
borcanele in el, ca sa se raceasca lent.
Asa am pregatit eu compotul meu preferat.
Simplu si rapid, nu?
Spor la bucatarit!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu