green

marți, 14 august 2012

Briose cu kiwi











V-am marturisit de multe ori ca sunt o fana a brioselor, asa ca incerc cam orice reteta care imi pica in mana. Briosele cu kiwi nu au fost nici ele mai prejos, asa ca au fost savurate pana la ultima intr-un timp foarte scurt. Stiti si voi cum este: hai sa gust una; vai ce buna este, o sa mai iau una… inca una si ma duc… si te trezesti ca te bati pe ultima briosa ramasa pe platou cu cineva care incearca, la fel ca si tine, sa se opreasca din mancat.


Pentru aceste briosele minunate avem nevoie de:

-         4 oua potrivite
-         150 gr zahar
-         120 gr unt la temperatura camerei
-         150 gr kiwi pasat
-         1 esenta de vanilie
-         200 gr faina
-         1 plic praf de copt
-         1 praf de sare


Am pregatit ingredientele? Inseamna ca suntem pregatiti sa incepem treaba. Mai intai separam ouale si batem albusurile spuma tare cu praful de sare.

Mixam bine galbenusurile cu zaharul pana avem crema aceea de un galben deschis. Adaugam untul la temperatura camerei si esenta de vanilie, apoi dupa ce s-a incorporat bine untul adaugam si piureul de kiwi.

Adaugam si faina cernuta impreuna cu praful de copt.

La final adaugam albusurile batute spuma si amestecam usor cu o spatula pana s-au incorporat bine.


Turnam compozitia in formele de briose pe care le-am tapetat cu hartiute si le umplem cam trei sferturi. Dam la cuptorul incins la 180°C timp de 20-25 minute.







Spor la cofetarit si pofta buna!



Sursa de inspiratie: monica-mihailescu.blogspot.it

Un comentariu: