green

luni, 13 august 2012

Prajitura cu banane si cacao


          

 
         Acum ca s-a racorit putin, putem face un efort  si sa pregatim o prajiturica pentru cei mici. Este o prajitura delicioasa si hranitoare. Emei i-a placut tare mult, dar va spun sincer ca in parc am servit o fetita mai mare, cred ca avea cam 4 anisori si dupa cum a marturisit taticul ei era o mare amatoare de dulciuri, dar nu a avut asa mare succes datorita faptului ca nu am pus zahar deloc. Asa ca daca aveti prichindei mai mari care sunt deja obisnuiti cu dulciurile, puneti si putin zahar, pentru ei nu este indeajuns dulceata bananelor.


          Iata de ce avem nevoie:

-         250 gr faina
-         4 linguri cacao (pentru copiii sub 3 ani inlocuim cu praf de roscove, pe care il gasim la plafar)
-         200 gr zahar, doar pentru cei mai mari de 3 ani
-         1 lingurita praf de copt
-         ¼ lingurita bicarbonat de sodiu
-         2 oua
-         120 gr unt (topit si racit)
-         1 lingurita esenta de vanilie
-         2 banane mari


          Amestecam faina, cacaoa (sau praful de roscove), zaharul (daca folosim), praful de copt si bicarbonatul.

          Pasam bananele si le amestecam cu ouale, untul si esenta de vanilie.

          Amestecam bine compozitia de banane cu amestecul de faina.

          Tapetam o tava de chec cu hartie de copt si turnam compozitia in ea.

          Introducem tava la cuptorul incins la 180°C timp de circa 40 minute.


          Lasam sa se raceasca, scoatem din tava, portionam si servim prichindeilor.




          Spor la cofetarit si pofta mare piticilor!




Un comentariu: