green

vineri, 22 februarie 2013

Rulada cu zmeura si crema de branza













Acum 2 zile am avut sarbatoare in bucatarie. Prietenii de pe facebook au aflat deja ca micuta mea bucatarie virtuala a implinit 1 anisor. Un anisor care mie mi se pare ca a trecut foarte repede si in care a crescut si blogul meu asemenea unui bebelus. Sper ca de-a lungul acestui an v-ati bucurat de retetele pe care le-am pregatit pentru voi. Si mai sper ca o sa sarbatorim impreuna multi anisori in bucatarie de acum incolo si ca o sa fim din ce in ce mai multi prieteni “de cratita” J.

Si nu puteam rata o asemenea ocazie fara sa pregatesc ceva special. Nu, nu am pregatit un tort, pentru ca deja burtica destul de mare ma impiedica sa mai stau foarte mult in picioare robotind prin bucatarie. Am pregatit ceva cel putin la fel de gustos, dar rapid, rapid: o rulada extraordinar de delicioasa si racoritoare cu zmeura si crema de branza.


Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

Pentru blat:
-         4 oua
-         4 linguri zahar
-         4-6 linguri faina (eu am pus 5 linguri cu varf)
-         2 linguri ulei
-         2 linguri lapte
-         1 lingurita praf de copt
-         1 lingurita esenta de vanilie

          Pentru crema:
-         400 gr crema de branza
-         200 ml frisca lichida
-         150 gr zahar pudra
-         200 gr zmeura
-         1 lingurita esenta de vanilie

          Pentru decorat:
-         Optional: zahar pudra, frisca, glazura, zmeura

          Mixam bine ouale cu zaharul pana acesta se topeste, apoi adaugam laptele si uleiul. La final adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor pana este incorporata.

          Tapetam cu hartie de copt tava de aragaz si turnam in ea compozitia.


          Dam la cuptorul incins la foc potrivit (180°C) timp de 15-20 minute.

          Umezim un prosop de bucatarie curat si "lipim" pe el o hartie de copt ca sa se umezeasca si ea, iar cand blatul este gata rasturnam peste hartia de copt, rulam cu grija si lasam sa se raceasca. (eu recunosc ca este prima data cand fac rulada si din cauza asta nu am fost asa indemanatica si blatul s-a crapat pe alocuri, dar asta s-a rezolvat la decorat si nu a influentat deloc reusita acestei rulade).


          Pentru crema mixam bine crema de branza cu zaharul pudra si vanilia.

          Separat batem frisca tare.

          Incorporam frisca batuta in crema de branza si mixam foarte bine.


          Desfacem ruloul de blat si intindem crema obtinuta, presaram zmeura uniform pe toata suprafata si rulam cu grija, cat de strans putem.


          Decoram dupa bunul plac, cu zahar pudra, cu frisca, cu ciocolata topita… Eu am ales sa decorez cu frisca (in felul asta am acoperit si crapaturile din blat) si cu jeleuri cu aroma de zmeura (pentru ca am mai incercat cu alte ocazii sa decorez cu zmeura si din cauza ca aceasta si-a lasat zeama nu a fost foarte aspectos).

          Dam la rece 1-2 ore, apoi o putem taia.



          Va spun ca a iesit extraordinar de gustoasa, desi nu am reusit sa o fac sa arate foarte aspectoasa.


 


 



          Spor la bucatarit si pofta buna!



Sursa de inspiratie: Pasiune pentru bucatarit



6 comentarii:

  1. Doamne cat de bine poate sa arate, si atat de simplu de facut! O incerc si eu curand!

    RăspundețiȘtergere
  2. La multi ani pentru blog si la cat mai multe bunatati postate in el. Imi place foarte mult blogul tau.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos de urari! Ma bucur nespus de mult ca iti place micutul meu blog. Te mai astept cu drag!

      Ștergere
  3. O sectiune perfecta! La multi ani deliciosi blogului!

    RăspundețiȘtergere