green

vineri, 15 iunie 2012

Conopida pane










Daca tot v-am facut pofta zilele trecute de dovlecei pane, m-am gandit astazi sa va prezint si conopida pane. Pana anul trecut recunosc ca eu nu o pregateam, dar recunosc ca a fost “dragoste la prima degustare”.


Tot ce avem nevoie:

-         conopida
-         faina
-         pesmet
-         2-3 oua


          Conopida o spalam bine si o rupem in buchetele mici.


          Batem ouale ca pentru omleta si le adaugam sare.

          Punem ulei din belsug in tigaie si dam pe foc pana se incinge bine.

          Dam fiecare buchetel de conopida, pe rand, prin faina, oua, pesmet si la final din nou prin oua. Punem in tigaia cu ulei incins.


          Rumenim bine pe toate partile, si ca sa fim siguri ca este gata infigem o furculita il ele, daca trece usor inseamna ca sunt facute si la interior. Scoatem pe servetele absorbante.

          Sunt absolut delicioase alaturi de un sos de usturoi.

 
  


         

          Spor la bucatarit si pofta buna!



2 comentarii: