Acest chec aperitiv l-am pregatit pentru
masa dintre ani. Nu pare cu mult diferit fata de aperitivul cu sunca si cascaval, dar am avut o surpriza placuta. Cred ca untul l-a facut foarte
gustos. Abia l-am putut opri pe sotul meu sa nu-l manance inainte de a-l pune
pe masa J.
Ingrediente (am folosit o tava de aprox
25x35cm):
-
6 oua
-
100
gr unt (la temperatura camerei)
-
4
linguri faina
-
300
gr sunca presata (sau de pui sau parizer)
-
300
gr cascaval
-
sare,
piper
Mixam galbenusurile cu untul moale, apoi
se adauga faina. Separat batem albusurile spuma tare si le adaugam peste
compozitia de galbenusuri. Urmeaza sa adaugam sunca si cascavalul (ambele
taiate cubulete).
Tot amestecul il turnam in tava tapetata
cu hartie de copt (fara sa umplem tava pentru ca o sa mai creasca) si dam la
cuptorul incins (180°C) pentru 20-25 minute.
Putem servi cald sau rece, oricum este la
fel de gustos.
Spor la bucatarit si pofta buna!
sursa de inspiratie: Laura Sava
Cat imi place checul aperitiv!!!!!
RăspundețiȘtergereAl tau a iesit perfect!