green

marți, 7 ianuarie 2014

Chec aperitiv










Acest chec aperitiv l-am pregatit pentru masa dintre ani. Nu pare cu mult diferit fata de aperitivul cu sunca si cascaval, dar am avut o surpriza placuta. Cred ca untul l-a facut foarte gustos. Abia l-am putut opri pe sotul meu sa nu-l manance inainte de a-l pune pe masa J.


Ingrediente (am folosit o tava de aprox 25x35cm):

-         6 oua
-         100 gr unt (la temperatura camerei)
-         4 linguri faina
-         300 gr sunca presata (sau de pui sau parizer)
-         300 gr cascaval
-         sare, piper

Mixam galbenusurile cu untul moale, apoi se adauga faina. Separat batem albusurile spuma tare si le adaugam peste compozitia de galbenusuri. Urmeaza sa adaugam sunca si cascavalul (ambele taiate cubulete).


Tot amestecul il turnam in tava tapetata cu hartie de copt (fara sa umplem tava pentru ca o sa mai creasca) si dam la cuptorul incins (180°C) pentru 20-25 minute.

Putem servi cald sau rece, oricum este la fel de gustos.
  



  



Spor la bucatarit si pofta buna!



sursa de inspiratie: Laura Sava

Un comentariu: