Reteta de fata cred ca a devenit, de cum am
gustat prima feliuta, unul dintre aperitivele mele preferate. Nu stiu sa va
spun ce anume o face asa speciala. Poate pentru ca intalnesti atatea arome si
gusturi la un loc.
Reteta o am de pe blogul Teo’s kitchen,
unde puteti vedea reteta originala si cum ar trebui sa arate dupa o noapte la
frigider. Din pacate eu nu am avut timp sa o las decat vreo 5 ore pt ca ma
pregatit-o in ajun de revelion si seara era deja pe masa. Sa nu mai spun ca am
stat in hypermarchet vreo jumatate de ora sa aleg bagheta, ca sa fie perfecta,
sa o pot scobi bine de miez. Bineinteles ca nu am gasit una si oricum la cat
era de proaspata s-a mai turtit si pe drum printre celelalte cumparaturi. Am mai
schimbat si ceva ingrediente, dar dupa toate aventurile a iesit delicioasaaaa.
Iata de ce ingrediente avem nevoie:
- o bagheta lunga
- 250 gr crema de branza (la temperatura
camerei)
- 100 gr telemea de oaie (in reteta
originala era de capra)
- 2 linguri unt la temperatura camerei
- 2 linguri smantana
- 1-2 catei de usturoi (zdrobiti)
- 2 fire ceapa verde (taiata rondele)
- 1 ardei gras rosu (taiat cubulete)
- 4 linguri masline fara samburi (eu am
avut, de la o alta reteta, masline verzi)
- 150 gr sunca de pui (tocata cubulete
marunte)
- ½ legatura patrunjel verde (tocat
marunt)
- sare si piper dupa gust
Dupa ce am pregatit ingredientele, respectiv
le-am tocat marunt pe toate, le amestecam bine. La final potrivim de sare si
piper. Eu cred ca nu este nevoie decat de piper.
Taiem bagheta pe jumatate si scobim cu
grija in interior astfel incat sa ramana cam ½ cm de coaja. Eu m-am folosit de
o lingurita cu coada lunga si nu am reusit asa de bine pentru ca nici bagheta
nu a fost una stralucita.
Umplem bagheta cat mai bine, indesand
umplutura cu ce avem la indemana, eu am folosit manerul mai gros al unui cutit.
Dupa ce am terminat de umplut, invelim bagheta in folie alimentara si dam la
frigider peste noapte.
Se feliaza imediat ce este scoasa de la
frigider, in felul acesta compozitia este inca tare si nu se destrama.
Sper ca v-am convins sa o incercati. Astept
si parerile voastre.
Spor la bucatarit si pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu