green

duminică, 5 ianuarie 2014

Fursecuri "Stelute de zapada"










Si ca sa va mai indulcesc si astazi putin, urmeaza o reteta de fursecuri gustoase, pregatite tot pentru masa de Craciun. In varianta originala “Fulgi de nea”, neavand forme de fulg, ci doar de stelute si bradut, am rebranduit-o, dar gustul a ramas intact. O reteta simpla, dar care va asigur ca bucura orice pofticios.


Ingrediente:

-         125 gr unt (la temperatura camerei)
-         200 gr faina
-         100 gr amidon
-         80 gr zahar pudra
-         1 ou
-         4 linguri lapte
-         80-100 gr ciocolata alba pt ornat

Mixam untul moale cu zaharul, oul intreg si laptele. Incorporam apoi faina amestecata cu amidonul, fara sa insistam prea mult. Framantam apoi cu mainile reci aluatul (ca sa nu se inmoaie prea mult), formam o bila pe care o invelim in folie alimentara si o dam apoi la frigider pt minim 1 ora.


Presaram faina pe suprafata de lucru si intindem aluatul intr-o foaie nu prea subtire. Decupam formele dorite pe care le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul incins (180°C) pt cca 10 minute (trebuie sa se rumeneasca usor pe margini).


Dupa ce s-au racit decoram cu ciocolata alba topita la bain-marie sau la cuptorul cu microunde.

Partea buna a acestor fursecuri este ca rezista si o saptamana daca le pastram in cutii, asa ca am profitat si eu si le-am pregatit cu cateva zile inainte ca sa nu ma aglomerez prea tare cu treburile. Daca mai punem in cutii si o coaja de portocala, devin si mai aromate.






 Spor la bucatarit si pofta buna!


Un comentariu: