Cred
ca ati observat si voi pana acum, din lipsa retetelor cu ciuperci (cu exceptia
salatei cu ciuperci), ca nu prea sunt fana a lor. De fapt nu imi plac deloc,
pana si la pizza stau, spre amuzamentul tuturor, ca un copil mic si aleg ciupercile
de pe blat. Dar sotul este innebunit dupa ele. Asa ca din cand in cand mai fac
un efort si ii pregatesc. Am pregatit ciupercile astea dupa ce am citit mai
multe retete, dar adaptata cu ce ingrediente aveam prin frigider. Eu nu va pot
spune cat de gustoase au fost, dar sotul le-a laudat si le-a venit de hac
imediat.
Ingrediente (cantitatile nu sunt batute in
cuie, fiecare le poate adapta dupa bunul plac):
-
10 ciuperci
champinion, mai mari
-
o ceapa
potrivita
-
2-3
felii de sunca presata (optional)
-
cca 100
gr cascaval ras
-
sare,
piper
-
rosii
cherry sau ardei gras rosu pentru decor
Mai intai scoatem piciorusele ciupercilor
si spalam bine si palariile si piciorusele. Palariile le punem la scurs, iar
piciorusele le tocam marunt.
Tocam marunt o ceapa si o punem la calit
intr-o picatura de ulei. Dupa ce s-a calit, adaugam ciupercile tocate si le
lasam sa se inmoaie, iar in cazul in care isi lasa multa zeama, lasam sa sece.
Optional, putem adauga si sunca presata tocata marunt, pentru un plus de
savoare, potrivim de sare si piper. La final adaugam cascavalul ras si dam de
pe foc (pastram putin cascaval pentru a presara si deasupra).
Punem palariile ciupercutelor intr-o tava
tapetata cu hartie de copt si le umplem cu compozitia pregatita. Presaram
cascaval ras si deasupra putem orna cu jumatati de rosii cherry sau patratele
de ardei gras (sotul mi-a spus ca au avut nu numai un rol ornamental, dar au dat
un plus de savoare ciupercutelor).
Dam la cuptor pana se rumenesc frumos.
Va spun foarte sincer, cand le-am vazut pe
farfurie, mi-au facut si mie pofta.
Spor la bucatarit si pofta buna!
Nu sunt eu un fan mare al ciupercilor, dar cele umplute ma dau pe spate. Sunt super!
RăspundețiȘtergereLe voi incerca maine dimineata,,arata super
RăspundețiȘtergere